Inloggen

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Voorbereiding

Als eerste wordt de BTS kast afgemeld bij de NOC van T-Mobile. In vaktermen heet dat locken van de locatie.
Daarna wordt de BTS stroomloos gemaakt.

Stroomloos maken

Daarna wordt enkele apparaten uit de oude BTS kast geschroefd (rood omrand). Ook worden de oude backup accu’s losgekoppeld ivm transport.

Oude BTS

De apparatuur die uit de oude BTS is gehaald was recent geplaatst. Het betreft de hardware voor de microwave en/of glasvezel verbinding. Deze hardware (en verbindingen) waren al eerder door T-Mobile geplaatst om de site swap sneller uit te voeren.

MW optic

Als alles verwijderd en uitgeschakeld is, wordt de coax bekabeling naar de antennes en de stroomvoorziening losgekoppeld van de oude BTS. Loskoppeling betekent in de meeste gevallen het doorknippen van de bekabeling. De klemmen waarmee de coax bekabeling vast zat worden voorzichtig losgemaakt. De coax kabels worden namelijk (tijdelijk) gebruikt voor het aansluiten van de antennes op de nieuwe BTS.

Loskoppeling

In dit geval worden de antennes en bekabeling nog tijdelijk opnieuw gebruikt, deze locatie krijgt nl. later nieuwe antennes en bekabeling. De antennes die in deze mast hangen kunnen tot die tijd wel alle frequenties en banden uitzenden.
Als alle bekabeling losgekoppeld is, wordt de oude BTS gereedgemaakt voor het optakelen. De kraan wordt boven de BTS geplaatst en afgevoerd met de vrachtwagen waarop de nieuwe BTS gekomen is.

Afvoeren

kraan oude bts

Als de oude BTS van de plek is wordt de bestaande fundering gereed gemaakt voor de nieuwe BTS. In sommige gevallen betekent dat het verleggen van de kabels en het aanleggen/verwijderen van kabelgoten.

fundering

 

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4 of cat 6, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...

Nieuwsbrief

  • Nieuwsbrief 4G Masten.nl


Ontvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi