Inloggen

Zoals bekend is heeft T-Mobile nu landelijke dekking. T-Mobile rekent, in tegenstelling tot KPN en Vodafone, 95% van de inwoners als landelijke dekking, de andere providers gebruiken 95% van het landoppervlak.

In deze (zeer grote) update is duidelijk te zien dat T-Mobile bezig is met een grote eindsprint. Hoe ze het voor elkaar hebben gekregen is niet duidelijk, maar er zijn 1090(!) antennes geactiveerd! In totaal zijn er ruim 7000 antennes actief, daarmee heeft T-Mobile veruit de meeste actieve antennes. KPN heeft als 2e provider (wat betreft het aantal antennes) een kleine 2300 antennes minder actief dan T-Mobile.

In deze eindsprint (en ze zijn nog niet klaar) zijn er 792 4G900 locaties actief geworden en 298 4G1800 antennes bijgeplaatst. De 4G1800 uitbreidingen zijn door heel Nederland zichtbaar, maar voornamelijk in Zeeland en Friesland. De 4G900 uitbreidingen zijn te vinden in het grote gebied dat loopt van Hengelo tot de Noordzee. Ook in Zuid-Limburg en de stad Groningen is 4G900 nu actief.

Met deze update heeft T-Mobile het begin gemaakt van een goed netwerk, wanneer 4G900 in de overige antennes wordt geactiveerd zal de dekking toenemen. Het probleem was altijd dat vooral in het buitengebied de dekking minder was, maar door de inzet van 3G900 en 4G900 zal de dekking van T-Mobile daar zeker een stuk verbeteren. 

Correctie: Door een fout in het script waren er meer locaties als nieuw gemeld, dit is nu gecorrigeerd.
Correctie 2: Er waren dubbele locaties te vinden op de kaart, dit is nu gecorrigeerd. 

Frequentie               Aantal locaties   Wijziging tov de vorige keer
900 MHz 2733 + 792
1800 MHz 4268 + 298
2600 MHz 10 -
Totaal 7011

Nieuwe locaties

T Mobile nieuw 5 11

 Totaal aantal masten (Oude / Nieuwe situatie)

T Mobile 10 10 T Mobile totaal 5 11

De kaarten zijn klikbaar naar de Google Maps kaart.

Data is afkomstig van het Antenneregister, het script is geschreven door MarcoC.

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G in Nederland; terugblik en toekomst

Verzameling Providers 4G klein
Om een nieuwe traditie te starten kijken we, net zoals vorig jaar, terug op een jaar 4G (en alle andere mobiele vernieuwingen) en wat er komend jaar nog gaat komen.

Lees meer...

CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk

  

De 4G netwerken in Nederland zijn snel groeiende, en daarbij ook het aantal gebruikers die gebruik maken van 4G. Maar voor bellen blijven we (nog) afhankelijk van het oudere 2G en 3G netwerk.

In dit artikel gaan we dieper op het fenomeen CSFB oftwel Circuit-Switched Fallback in; Wat is het? Hoe werkt het? De voor- en nadelen van het systeem.

Lees meer...

Het technische verhaal achter de 4G uitrol

De providers zijn druk bezig met de uitrol van 4G, KPN bereikt ergens volgende maand landelijke dekking, Vodafone heeft door heel Nederland al redelijk wat plekken voorzien en T-Mobile is druk bezig om de Randstad te dekken. Tele2 werkt op de achtergrond druk aan de opbouw van het netwerk, er komen uit verschillende delen van Nederland berichten dat er een Tele2 netwerk gevonden wordt (maar nog niet toegankelijk).

Lees meer...

4G in Nederland; de stand van zaken na een jaar

Verzameling Providers 4G klein

Het is alweer een jaar geleden dat de frequentieveiling afgerond is. Wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? En wat zijn de plannen voor 2014?
4GMasten.nl blikt samen met u terug en we kijken naar wat de providers van plan zijn.

Lees meer...