Inloggen

Het was alweer een tijdje geleden, 5 juli was de laatste (zeer kleine) update. Eigenlijk was de laatste update 11 juni. Er zijn dit keer wel een relatief groot aantal antennes actief geworden. Onderstaande antennes zijn bijgekomen in de periode 14 juni t/m heden, dus globaal 2 maanden. In toaal zijn er 303 nieuwe locaties bijgekomen, waarvan 303 met 800 MHz en 291 met 2600 MHz.

Frequentie               Aantal locaties   Wijziging tov de vorige keer
800 MHz 1208 +303
2600 MHz 1072 +291
Totaal 2280

Nieuwe locaties

Tele2 nieuw 25 8

 

 

Wijzigingen

Voornamelijk (grote) plaatsen door geheel Nederland

Totaal aantal masten (Oude / Nieuwe situatie)

Tele2 4G 4 7 Tele2 totaal 25 8

Beide kaarten zijn klikbaar naar de Google Maps kaart.

Data is afkomstig van het Antenneregister, het script is geschreven door MarcoC.

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G in Nederland; terugblik en toekomst

Verzameling Providers 4G klein
Om een nieuwe traditie te starten kijken we, net zoals vorig jaar, terug op een jaar 4G (en alle andere mobiele vernieuwingen) en wat er komend jaar nog gaat komen.

Lees meer...

CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk

  

De 4G netwerken in Nederland zijn snel groeiende, en daarbij ook het aantal gebruikers die gebruik maken van 4G. Maar voor bellen blijven we (nog) afhankelijk van het oudere 2G en 3G netwerk.

In dit artikel gaan we dieper op het fenomeen CSFB oftwel Circuit-Switched Fallback in; Wat is het? Hoe werkt het? De voor- en nadelen van het systeem.

Lees meer...

Het technische verhaal achter de 4G uitrol

De providers zijn druk bezig met de uitrol van 4G, KPN bereikt ergens volgende maand landelijke dekking, Vodafone heeft door heel Nederland al redelijk wat plekken voorzien en T-Mobile is druk bezig om de Randstad te dekken. Tele2 werkt op de achtergrond druk aan de opbouw van het netwerk, er komen uit verschillende delen van Nederland berichten dat er een Tele2 netwerk gevonden wordt (maar nog niet toegankelijk).

Lees meer...

4G in Nederland; de stand van zaken na een jaar

Verzameling Providers 4G klein

Het is alweer een jaar geleden dat de frequentieveiling afgerond is. Wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? En wat zijn de plannen voor 2014?
4GMasten.nl blikt samen met u terug en we kijken naar wat de providers van plan zijn.

Lees meer...