Inloggen

De duizendste 4G+ zendmast in Den Haag is in gebruik genomen. Daarmee ligt KPN op schema met de uitrol van 4G+.

Door het 4G-netwerk van KPN te voorzien van de zogenoemde carrier aggregation technologie ofwel het stapelen van frequenties nemen capaciteit en snelheid toe. Hierdoor wordt de klantervaring nog beter op die plekken waar de vraag naar stabiel en snel mobiel internet groot is. KPN verwacht dat het aantal gebruikers met een 4G+ geschikt toestel (oa Samsung S6, S6 edge, LG G4, iPhone 6s) de komende tijd flink zal toenemen nu ook Apple heeft aangekondigd dat de nieuwste iPhone 4G+ ondersteunt.

Jacob Groote, directeur Mobiele Netwerken bij KPN: 'De uitrol van 4G+ loopt voorspoedig. Na als eerste provider in Nederland een landelijk dekkend 4G-netwerk te hebben gerealiseerd, laten we met de snelle uitrol van 4G+ opnieuw zien de gebruikerservaring van onze klanten als uitgangspunt te nemen.' Inmiddels maken ruim 3 miljoen KPN-klanten gebruik van het landelijk dekkende 4G-netwerk van KPN. Dankzij 4G+ zijn snelheden tot 225 Mbit/s download en 50 Mbit/s upload mogelijk.

4G+ is momenteel beschikbaar in alle grotere steden in Nederland en ook in andere delen van het land, bijvoorbeeld op de Waddeneilanden Texel en Terschelling. Ook in de rest van Nederland rolt KPN 4G+ verder uit.

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4 of cat 6, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...

Nieuwsbrief

  • Nieuwsbrief 4G Masten.nl


Ontvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi