Inloggen

De LTE-beschikbaarheid is bijna verdrievoudigd naar 79,4 procent in de voorbije twee jaar, zo blijkt uit een rapport van de Europese Commissie.
De Europese Unie heeft een drastische groei gekend in de beschikbaarheid van vierde-generatie mobiele broadband (LTE) en snelle broadband. Dit is te zien in het laatste Digital Agenda Scoreboard van de Europese Comissie (EC).

Volgens de EC is 4G mobiel internet nu beschikbaar voor maar liefst 79,4 procent van alle huishoudens. Twee jaar geleden was dit slechts 27 procent. Tsjechië, Malta en Bulgarije hebben de indrukwekkendste groei doorgemaakt, met Malta en Bulgarije die twee jaar geleden zelfs nog van nul zijn moesten beginnen.ziff-ltecoveragehouseholds2014-ihstechnology

Snelle broadband van minstens 30 Mbps is nu beschikbaar voor 68,1 procent van de EU-huizen. De EC noemt dit de “Next Generation Access” (NGA) broadband. Twee jaar geleden had slechts 18,1 procent van landelijke gebieden toegang tot het zogenaamde NGA-broadband. Ondertussen is dit gestegen tot 25,1 procent. Slechts een derde van de EU-internetgebruikers abonneert zich echter op NGA.
“De groei in beschikbaarheid van NGA is voornamelijk te wijten aan de toename in very-high-bit-rate digital subscriber line (VDSL).” Zegt IHS, welke het grootste deel van het onderzoek heeft gedaan. “Het is sneller en goedkoper om Fibre-to-the-Cabinet (FTTC) aan te bieden en deze dan te koppelen aan gebouwen welke VDSL gebruiken, dan Fibre-to-the-Premises (FTTP) te installeren.” FTTP heeft echter ook een groei gekend, voornamelijk in Baltische landen.

Bron: www.smartbiz.be

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G in Nederland; terugblik en toekomst

Verzameling Providers 4G klein
Om een nieuwe traditie te starten kijken we, net zoals vorig jaar, terug op een jaar 4G (en alle andere mobiele vernieuwingen) en wat er komend jaar nog gaat komen.

Lees meer...

CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk

  

De 4G netwerken in Nederland zijn snel groeiende, en daarbij ook het aantal gebruikers die gebruik maken van 4G. Maar voor bellen blijven we (nog) afhankelijk van het oudere 2G en 3G netwerk.

In dit artikel gaan we dieper op het fenomeen CSFB oftwel Circuit-Switched Fallback in; Wat is het? Hoe werkt het? De voor- en nadelen van het systeem.

Lees meer...

Het technische verhaal achter de 4G uitrol

De providers zijn druk bezig met de uitrol van 4G, KPN bereikt ergens volgende maand landelijke dekking, Vodafone heeft door heel Nederland al redelijk wat plekken voorzien en T-Mobile is druk bezig om de Randstad te dekken. Tele2 werkt op de achtergrond druk aan de opbouw van het netwerk, er komen uit verschillende delen van Nederland berichten dat er een Tele2 netwerk gevonden wordt (maar nog niet toegankelijk).

Lees meer...

4G in Nederland; de stand van zaken na een jaar

Verzameling Providers 4G klein

Het is alweer een jaar geleden dat de frequentieveiling afgerond is. Wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? En wat zijn de plannen voor 2014?
4GMasten.nl blikt samen met u terug en we kijken naar wat de providers van plan zijn.

Lees meer...