Inloggen

Onderstaande afbeeldingen kregen wij toegestuurd door Jarod. Hij heeft de gebruikte frequenties van alle Nederlandse mobiele providers in een spectrum gezet. Helaas waren alleen de lage frequenties mogelijk, dus de hoge ontbreken. Desondanks toch leuk om eens te zien. Bedankt Jarod!

800Mhz:
rsz 1spectrumspy 800mhz netherlands

900Mhz
rsz spectrumspy 900mhz netherlands
Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

1800Mhz
rsz spectrumspy 1800mhz netherlands


U
pdate:
2100Mhz en 2600Mhz toegevoegd

spectrum 2100mhz netherlands 1

spectrum 2100mhz netherlands 2

2600Mhz
spectrum 2600mhz netherlands

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G in Nederland; terugblik en toekomst

Verzameling Providers 4G klein
Om een nieuwe traditie te starten kijken we, net zoals vorig jaar, terug op een jaar 4G (en alle andere mobiele vernieuwingen) en wat er komend jaar nog gaat komen.

Lees meer...

CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk

  

De 4G netwerken in Nederland zijn snel groeiende, en daarbij ook het aantal gebruikers die gebruik maken van 4G. Maar voor bellen blijven we (nog) afhankelijk van het oudere 2G en 3G netwerk.

In dit artikel gaan we dieper op het fenomeen CSFB oftwel Circuit-Switched Fallback in; Wat is het? Hoe werkt het? De voor- en nadelen van het systeem.

Lees meer...

Het technische verhaal achter de 4G uitrol

De providers zijn druk bezig met de uitrol van 4G, KPN bereikt ergens volgende maand landelijke dekking, Vodafone heeft door heel Nederland al redelijk wat plekken voorzien en T-Mobile is druk bezig om de Randstad te dekken. Tele2 werkt op de achtergrond druk aan de opbouw van het netwerk, er komen uit verschillende delen van Nederland berichten dat er een Tele2 netwerk gevonden wordt (maar nog niet toegankelijk).

Lees meer...

4G in Nederland; de stand van zaken na een jaar

Verzameling Providers 4G klein

Het is alweer een jaar geleden dat de frequentieveiling afgerond is. Wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? En wat zijn de plannen voor 2014?
4GMasten.nl blikt samen met u terug en we kijken naar wat de providers van plan zijn.

Lees meer...