Inloggen

CAI Harderwijk

Kabelexploitant CAI Harderwijk vreest dat de nieuwe KPN masten voor 4G-telecommunicatie storingen op televisie veroorzaken.

"Wij zijn niet blij met deze storingen, daarom waarschuwen en helpen wij onze abonnees om mogelijke storingen op hun televisie te voorkomen en verhelpen", stelt CAI-directeur Edo Kweldam.

Binnenkort stelt KPN de vijf nieuwe telecommunicatie-masten in bedrijf.

Kabelexploitant CAI Harderwijk meldt dat de masten dezelfde frequentie benutten als CAI Harderwijk al jarenlang gebruikt voor haar televisiesignaal. Het kan gebeuren dat CAI-abonnees opeens storing op hun televisie ondervinden, bijvoorbeeld blokjes in beeld. Zenders kunnen zelfs geheel wegvallen.

In Engeland zijn soortgelijke masten geplaatst en kregen honderdduizenden huishoudens te maken met storing in de televisieontvangst. Dit wil niet zeggen dat de 4G-telecommunicatiemasten ook in Harderwijk per definitie problemen geven.

Storingen via de nieuwe KPN- masten ontstaan als het 4G-signaal van KPN de kabels, splitters en stekkers van de televisie binnendringt. Die gebruiken dezelfde frequentie en zitten elkaar in de weg. Een storing is het gevolg. De storing treedt alleen op als kabels, splitters en stekkers niet voldoende beschermd zijn tegen het binnendringen van andere signalen.

De algemene regel is: hoe goedkoper de kabel, hoe groter de kans op storingen. CAI Harderwijk adviseert al zijn abonnees om kabels, splitters en stekkers te gebruiken met het speciale keurmerk KabelKeur. Het advies luidt dan ook om goede - duurdere - kabels aan te schaffen.

Hoewel CAI Harderwijk niet de veroorzaker van eventuele storingen door de KPN-telecommunicatiemasten is, probeert de Harderwijkse kabelexploitant wel zijn abonnees te helpen bij problemen. CAI-abonnees kunnen daarvoor terecht bij het CAI-kantoor aan de Julianalaan 43.

Bron: www.destentor.nl / www.caiharderwijk.nl

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G in Nederland; terugblik en toekomst

Verzameling Providers 4G klein
Om een nieuwe traditie te starten kijken we, net zoals vorig jaar, terug op een jaar 4G (en alle andere mobiele vernieuwingen) en wat er komend jaar nog gaat komen.

Lees meer...

CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk

  

De 4G netwerken in Nederland zijn snel groeiende, en daarbij ook het aantal gebruikers die gebruik maken van 4G. Maar voor bellen blijven we (nog) afhankelijk van het oudere 2G en 3G netwerk.

In dit artikel gaan we dieper op het fenomeen CSFB oftwel Circuit-Switched Fallback in; Wat is het? Hoe werkt het? De voor- en nadelen van het systeem.

Lees meer...

Het technische verhaal achter de 4G uitrol

De providers zijn druk bezig met de uitrol van 4G, KPN bereikt ergens volgende maand landelijke dekking, Vodafone heeft door heel Nederland al redelijk wat plekken voorzien en T-Mobile is druk bezig om de Randstad te dekken. Tele2 werkt op de achtergrond druk aan de opbouw van het netwerk, er komen uit verschillende delen van Nederland berichten dat er een Tele2 netwerk gevonden wordt (maar nog niet toegankelijk).

Lees meer...

4G in Nederland; de stand van zaken na een jaar

Verzameling Providers 4G klein

Het is alweer een jaar geleden dat de frequentieveiling afgerond is. Wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? En wat zijn de plannen voor 2014?
4GMasten.nl blikt samen met u terug en we kijken naar wat de providers van plan zijn.

Lees meer...