Inloggen

LTE begint net in Nederland te lopen, maar in de Verenigde Staten bestaat LTE als techniek al een tijdje.

Verizon

Verizon is de grootste qua dekking. Op dit moment hebben ze een 95% dekking in de VS, daarmee bereiken ze 298 miljoen mensen.

Verizon is december 2010 begonnen met de uitrol. De gemiddelde snelheid ligt op 14,3 Mbit/s download en 8,5 Mbit/s upload.

Dekkingskaart Verizon

Dekking Verizon 4G

De dekkingskaarten in de VS zien er anders uit dan in Nederland. Niet zo zeer om de vele witte plekken (No service area), dat zijn in de meeste gevallen zo goed als onbewoonde gebieden, maar om de Extended 3G. Dit is geen extra snelle variant van 3G, maar "gewoon" een roaming systeem met een lokale/regionale provider.

AT&T

Na Verizon is AT&T de grootste speler op de markt. Ze geven aan dat ze 292 miljoen amerikanen bereiken met hun 4G netwerk, maar daar zit wel een addertje onder het gras. HSPA+ wordt hier 4G genoemd, dus niet 4G LTE. Dat netwerk hebben ze ook, daarmee bereiken ze ca 200 miljoen inwoners.

De gemiddelde snelheid ligt op 18,6 Mbit/s download en 9,0 Mbit/s upload en is daarmee de snelste provider op dit moment in de VS.

Dekkingskaart AT&T

Dekking AT T 4G

 Legenda AT T 4G

Helaas moet er ingezoomd worden om de 4G LTE dekking te zien. Zoals gebruikelijk in de meeste landen waar LTE wordt uitgerold zijn hier ook voornamelijk de grote steden die dekking hebben.

Overige providers

Er zijn ook andere spelers op de markt naast deze 2 grote providers, hieronder staan ze opgesomd:

T-Mobile

Ze hebben 4G LTE dekking, maar er is geen dekkingskaart voor handen die heel de VS laat zien.

Sprint

Sprint heeft vooral 4G LTE (en 4G WiMax) dekking in de grote steden.

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G in Nederland; terugblik en toekomst

Verzameling Providers 4G klein
Om een nieuwe traditie te starten kijken we, net zoals vorig jaar, terug op een jaar 4G (en alle andere mobiele vernieuwingen) en wat er komend jaar nog gaat komen.

Lees meer...

CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk

  

De 4G netwerken in Nederland zijn snel groeiende, en daarbij ook het aantal gebruikers die gebruik maken van 4G. Maar voor bellen blijven we (nog) afhankelijk van het oudere 2G en 3G netwerk.

In dit artikel gaan we dieper op het fenomeen CSFB oftwel Circuit-Switched Fallback in; Wat is het? Hoe werkt het? De voor- en nadelen van het systeem.

Lees meer...

Het technische verhaal achter de 4G uitrol

De providers zijn druk bezig met de uitrol van 4G, KPN bereikt ergens volgende maand landelijke dekking, Vodafone heeft door heel Nederland al redelijk wat plekken voorzien en T-Mobile is druk bezig om de Randstad te dekken. Tele2 werkt op de achtergrond druk aan de opbouw van het netwerk, er komen uit verschillende delen van Nederland berichten dat er een Tele2 netwerk gevonden wordt (maar nog niet toegankelijk).

Lees meer...

4G in Nederland; de stand van zaken na een jaar

Verzameling Providers 4G klein

Het is alweer een jaar geleden dat de frequentieveiling afgerond is. Wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? En wat zijn de plannen voor 2014?
4GMasten.nl blikt samen met u terug en we kijken naar wat de providers van plan zijn.

Lees meer...