Inloggen

T-Mobile 4G

Van de 450.000 klanten van T-Mobile die beschikken over een apparaat met 4G-ondersteuning, maken er inmiddels 270.000 gebruik van het netwerk. Dat meldt T-Mobile. De aanbieder heeft 4G in enkele steden uitgerold en wil eind 2014 de meerderheid van zijn klanten kunnen bedienen.

De 270.000 klanten maken van 4G gebruik in de steden waar T-Mobile de netwerktechnologie inmiddels aanbiedt: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en, sinds deze week, Den Haag en omgeving en Delft en Zoetermeer. De aanbieder begon de uitrol in november. Volgens de provider moet eind 2014 de meerderheid van zijn 4,5 miljoen klanten in Nederland toegang hebben tot het 4G-netwerk.

Als eerst is de rest van de randstad aan de beurt met de verdere uitrol, daarna volgt de rest van Nederland. T-Mobile loopt achter op concurrent KPN met de dekking: die provider verwacht dat aan het eind van het eerste kwartaal van 2014 het 4G-netwerk heel Nederland beslaat. Eind september hadden 198.000 KPN-klanten een 4G-abonnement: 100.000 consumenten en 98.000 zakelijke klanten. Bij T-Mobile krijgt iedereen met een 4G-toestel gratis toegang tot het LTE-netwerk. Vodafone wil in april 2015 klaar zijn met de uitrol van zijn 4G-netwerk, dat dan landelijke dekking moet bieden. Vodafone begon de uitrol in augustus en het 4G-netwerk werkt nu alleen in sommige delen van de Randstad.

Bron: www.tweakers.net 

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G in Nederland; terugblik en toekomst

Verzameling Providers 4G klein
Om een nieuwe traditie te starten kijken we, net zoals vorig jaar, terug op een jaar 4G (en alle andere mobiele vernieuwingen) en wat er komend jaar nog gaat komen.

Lees meer...

CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk

  

De 4G netwerken in Nederland zijn snel groeiende, en daarbij ook het aantal gebruikers die gebruik maken van 4G. Maar voor bellen blijven we (nog) afhankelijk van het oudere 2G en 3G netwerk.

In dit artikel gaan we dieper op het fenomeen CSFB oftwel Circuit-Switched Fallback in; Wat is het? Hoe werkt het? De voor- en nadelen van het systeem.

Lees meer...

Het technische verhaal achter de 4G uitrol

De providers zijn druk bezig met de uitrol van 4G, KPN bereikt ergens volgende maand landelijke dekking, Vodafone heeft door heel Nederland al redelijk wat plekken voorzien en T-Mobile is druk bezig om de Randstad te dekken. Tele2 werkt op de achtergrond druk aan de opbouw van het netwerk, er komen uit verschillende delen van Nederland berichten dat er een Tele2 netwerk gevonden wordt (maar nog niet toegankelijk).

Lees meer...

4G in Nederland; de stand van zaken na een jaar

Verzameling Providers 4G klein

Het is alweer een jaar geleden dat de frequentieveiling afgerond is. Wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? En wat zijn de plannen voor 2014?
4GMasten.nl blikt samen met u terug en we kijken naar wat de providers van plan zijn.

Lees meer...