Inloggen

T Mobile life sharing

T-Mobile is gestart met de uitrol van 3CA (Carrier Aggregation op 3 banden). Dit wil zeggen dat ze drie banden bundelen zodat er nog een hogere snelheid gehaald kan worden via 4G.

Testen
Afgelopen tijd heeft T-Mobile in het geheim deze techniek getest op een 10-tal sites (In en rondom Woerden). Op deze zogenaamde 3CA locaties zullen snelheden gehaald kunnen worden tot 300 Mbit/s. De maximale snelheid ligt echter nu nog op 120 Mbit/s. Momenteel zal er alleen in deze regio getest gaan worden. Wanneer 3CA verder uitgerold zal gaan worden is vooralsnog niet duidelijk.

Techniek
De afgelopen tijd heeft T-Mobile op enkele sites 4G aangezet op de 2100 MHz. Komende tijd zal er verder getest worden op het combineren van 1800 MHz + 2100 MHz en 900 MHz + 2100 MHz (beiden max 225 Mbit/s). Tevens zullen de drie frequenties ook gebundeld gaan worden (900 MHz + 1800 MHz + 2100 MHz) waardoor er een theoretische snelheid van 300 Mbit/s gehaald kan worden.

Toestellen
Op dit moment ondersteunt alleen de Galaxy S7 (Edge) 3CA bij T-Mobile. 

4GMasten
Uiteraard zullen wij de nieuwe locaties en de 2100 MHz locaties zsm laten zien op onze kaart. Inmiddels staan de sites ook in het Antenneregister, dus bij eerst volgende update zullen deze zichtbaar zijn.

De locaties zijn te herkennen aan de volgende iconen:

T Mobile 18002100T Mobile 900 1800 2100 2T Mobile 9002100 

 

 

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G in Nederland; terugblik en toekomst

Verzameling Providers 4G klein
Om een nieuwe traditie te starten kijken we, net zoals vorig jaar, terug op een jaar 4G (en alle andere mobiele vernieuwingen) en wat er komend jaar nog gaat komen.

Lees meer...

CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk

  

De 4G netwerken in Nederland zijn snel groeiende, en daarbij ook het aantal gebruikers die gebruik maken van 4G. Maar voor bellen blijven we (nog) afhankelijk van het oudere 2G en 3G netwerk.

In dit artikel gaan we dieper op het fenomeen CSFB oftwel Circuit-Switched Fallback in; Wat is het? Hoe werkt het? De voor- en nadelen van het systeem.

Lees meer...

Het technische verhaal achter de 4G uitrol

De providers zijn druk bezig met de uitrol van 4G, KPN bereikt ergens volgende maand landelijke dekking, Vodafone heeft door heel Nederland al redelijk wat plekken voorzien en T-Mobile is druk bezig om de Randstad te dekken. Tele2 werkt op de achtergrond druk aan de opbouw van het netwerk, er komen uit verschillende delen van Nederland berichten dat er een Tele2 netwerk gevonden wordt (maar nog niet toegankelijk).

Lees meer...

4G in Nederland; de stand van zaken na een jaar

Verzameling Providers 4G klein

Het is alweer een jaar geleden dat de frequentieveiling afgerond is. Wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? En wat zijn de plannen voor 2014?
4GMasten.nl blikt samen met u terug en we kijken naar wat de providers van plan zijn.

Lees meer...