Inloggen

tele 2 zonder logo

Deze week heeft Tele2 twee belangrijke stappen gemaakt om ’s werelds eerste provider te worden die haar mobiele klanten alleen bediend via een 4G-netwerk. Alle mobiele klanten van Tele2 met een VoLTE-ready toestel zijn vanaf nu in staat om de technologie te gebruiken. Daarvoor moet nog aan een belangrijke vereiste worden voldaan. De toestelfabrikant moet speciale software ontwikkelen die is afgestemd op de netwerkspecificaties van het Tele2-netwerk. Als klanten vervolgens de laatste software versie op hun toestel hebben gedownload en geïnstalleerd, maken zij direct gebruik van VoLTE. Vanaf dat moment kunnen zij dus zowel internetten als bellen op het eigen 4G-netwerk van Tele2. Vanaf deze week krijgen nieuwe klanten ook direct automatisch toegang tot Voice over LTE. Momenteel maken al zo’n honderdzeventigduizend klanten actief gebruik van VOLTE. Gemiddeld handelt Tele2 nu al zo’n zevenhonderdduizend in- en uitgaande VoLTE gesprekken af per dag.  
 
 
’s Werelds eerste 4G-only provider
Tele2 is de eerste provider in de wereld die ervoor heeft gekozen om alleen gebruik te maken van 4G-technologie bij de bouw van haar mobiele netwerk. Met het bereiken van nationale populatie netwerkdekking eerder dit jaar, is Tele2 nu in de positie om consumenten en zakelijke gebruikers volledig te bedienen via het eigen netwerk, zowel voor razendsnel internet als ook voor spraakdiensten. Hierdoor kan de beste gebruikservaring worden gewaarborgd.
Het nastreven van deze ambitie zorgt ervoor dat Tele2 voorop loopt met de introductie van VoLTE in de Nederlandse markt.

Schrijf reactie (10 Reacties)
tele 2 zonder logo

Vanaf vandaag lanceert Tele2 haar nieuwe 4G-abonnementen. Klanten hebben voortaan meer keuzevrijheid en uiteraard nog steeds een genadeloos lage prijs voor heel veel data, zodat zij zorgeloos kunnen genieten van hun mobiel. Klanten kunnen zelf bepalen welke combinatie zij maken met de internetbundels van 1, 2, 4, 8 of 24GB en met de belbundels van 100 minuten/SMS of onbeperkt bellen en sms’en. Het is vanaf nu bijvoorbeeld mogelijk om de 24GB-bundel te combineren met kleinste belbundel.
 
Chief Commercial Officer Consumer Adrian Garrett: “De lancering van onze eigen 4G-abonnementen in november vorig jaar, heeft echt een verandering teweeg gebracht in de manier waarop mensen hun telefoon gebruiken. Met onze nieuwe propositie zorgen we ervoor dat we blijven voldoen aan de behoefte van onze klanten en hen met heel veel data in staat stellen om het hele internet binnen te halen op hun mobiel.”
 
Wat is er veranderd?
-      Introductie van losse bel/SMS bundels 100minuten/SMS (€2,- p/m) of onbeperkt bellen/sms’en (€6,- p/m)
-      Alle vijf de internetbundels zijn vrij te combineren met onbeperkt bellen/sms’en of 100 minuten/SMS
-      De 1,5GB bundel is uitgebreid naar 2GB
 
In november 2015 lanceerde Tele2 haar eigen nationaal dekkende 4G-netwerk, disruptieve abonnementen met grote internetbundels voor een genadeloos lage prijs. Ondersteund door de verrassende merkcommunicatie bleek Nederland als snel geïnteresseerd in het aanbod van Tele2. In minder dan 12 maanden groeide het mobiele klantenbestand met bijna 20% tot meer dan een miljoen mensen. Met het oog op de ambitie om ’s werelds eerste 4G-only operater te worden, lanceerde Tele2 in maart 2016 als eerste VoLTE (bellen via 4G). Inmiddels profiteren meer dan 50.000 Tele2 klanten van de hogere spraakkwaliteit van deze techniek. Samen met toestelfabrikanten werkt Tele2 eraan om in de komende maanden nog veel meer toesteltypes gebruik te kunnen laten maken van VoLTE.

tele2 nieuwe 4g abbo
Schrijf reactie (3 Reacties)

tele 2 zonder logo

Het aantal klanten dat een mobiel abonnement afneemt bij Tele2 is in de afgelopen maanden met 3,7 procent gestegen. De provider heeft momenteel 875.000 mobiele klanten in Nederland, waarmee het nog altijd fors kleiner is dan KPN, Vodafone en T-Mobile.

Tele2 zegt dat de stijging te danken is aan het live gaan van het 4g-netwerk, samen met het aanbieden van de iPhone, het aanbieden van nieuwe sim-only-abonnementen en het aanbieden van bellen via 4g. Het aantal klanten van Tele2 in Nederland steeg voordat het 4g-netwerk live ging, niet of nauwelijks.

Lees het volledige artikel op Tweakers

Schrijf reactie (8 Reacties)

tele 2 zonder logo


SmartSense™, streamen zonder ongelukken

Vandaag lanceert Tele2 SmartSense™, een app om op een veilige manier je mobiele telefoon te gebruiken terwijl je op straat loopt. Door een combinatie van bluetooth en Near Field Communication detecteert SmartSense™ wat er op je pad komt en waarschuwt vervolgens tijdig. Het LTE-Advanced 4G-netwerk van Tele2 maakt het mogelijk om probleemloos op elk moment en elke plaats (video)content te bekijken. De ouderwetse barrières van stotterend en haperend beeld bestaan niet meer, de combinatie met grote databundels zorgt ervoor dat steeds meer mensen letterlijk de hele dag aan hun telefoon gekluisterd zijn. Deze ontwikkeling zal zich alleen maar doorzetten. Verschillende studies hebben inmiddels aangetoond dat er een correlatie is tussen interessante content en smartphone-gerelateerde ongelukken op straat. Er zijn al verschillende initiatieven ontplooid om hier iets aan te doen, zoals speciale smartphone-paden en waarschuwende verkeersborden. Helaas hebben deze initiatieven niet genoeg effect. Tele2 denkt met SmartSense™ de oplossing in handen te hebben.

Ben Walker, Director Forward Mobile Innovation Tele2: “SmartSense™ is te vergelijken met de parkeersensor van je auto. Als je ergens te dichtbij komt, word je gewaarschuwd met licht- en geluidssignalen. Dus als je op straat loopt en de nieuwste Netflix-aflevering van Pretty Little Liars streamt, laat SmartSense™ je weten als je ergens tegenaan dreigt te lopen. Zo kijk je op tijd op van je scherm en kun je een stap opzij zetten”.

Consumenten besteden vandaag de dag meer schermtijd op hun mobiel dan op de traditionele televisie. Grote internetbundels maken dataconsumptie op mobiel nog aantrekkelijker. Met de grootste bundel van Tele2, 24GB per maand, kun je zorgeloos 200 uur Youtube kijken of 8000 keer je Facebook checken. Geen wonder dus dat consumenten zich steeds meer onderdompelen in alle video’s, Instagrams, Snapchats en genieten van alles wat hun smartphone hen te bieden heeft. Met SmartSense™ maakt Tele2 mobiel internet nu niet alleen zorgeloos, maar ook veilig.

Optimaal gebruik van bestaande technologie

SmartSense™ is ontwikkeld door hetzelfde inhouse engineering team, dat binnen Tele2 ook verantwoordelijk is geweest voor andere mobiele innovaties zoals carrier aggregation, VoLTE en SoLTE. Bij de ontwikkeling van SmartSense™ lag de nadruk op het optimaal gebruiken van bestaande technologieën in de huidige smartphones. Zonder dat de gebruiker het door heeft, scant ieder toestel vrijwel continu de omgeving. Op zoek naar zendmasten, WiFi of bluetooth-verbindingen en tal van andere zaken. Tele2 maakt hier gebruik van door de kracht van NFC en bluetooth te koppelen.

Maar de app is meer dan alleen een draagbare radar. Door de toevoeging van Buddyview™ technologie, is het mogelijk om SmartSense™ te koppelen aan de personen uit de contactenlijst. Hierdoor wordt de gebruiker gewaarschuwd wanneer er zich iemand uit de contactenlijst in de buurt bevindt. Hetzelfde principe geldt voor de toevoeging van DeliciousDude™ en Chickmagnet™. Deze technologieën maken het voor SmartSense™ mogelijk een koppeling te maken met populaire dating-apps, zoals Tinder waardoor de gebruiker gewaarschuwd wordt wanneer een connectie dichtbij is. Op basis van de feedback van de eerste testers wordt gekeken naar andere mogelijkheden.

Schrijf reactie (5 Reacties)

tele 2 zonder logo

Zorgeloos internetten door heel Europa met 1GB mobiele databundel

Tele2 wil dat iedereen zorgeloos gebruik kan maken van zijn of haar mobiele telefoon. In Nederland, maar ook als je onderweg bent door Europa. Vandaag maakt Tele2 haar nieuwe scherpe roamingtarieven bekend, die vanaf 30 april aanstaande in gaan.

Tele2 introduceert 3 roamingdatabundels:

  • 100MB voor € 2,-
  • 500MB voor € 6,-
  • 1GB voor € 10,-

 Alle bundels zijn 30 dagen geldig en kunnen binnen de hele Europese Unie en in Liechtenstein, IJsland, Noorwegen en Zwitserland gebruikt worden. Als klanten geen gebruik willen maken van de bundels, betalen zij in het buitenland een vast laag standaardtarief van €0,06 per MB of belminuut en €0,02 per SMS. Tele2 brengt geen nationaal tarief in rekening. Vanaf eind april hoeven klanten van Tele2 die zich in het buitenland bevinden ook niet langer te betalen voor inkomende gesprekken (binnen de EU).

Gerben Wijbenga, managing director Consumentenmarkt Tele2: “We willen er voor zorgen dat onze klanten zich hun reizen alleen maar herinneren vanwege de geweldige dingen die zij in het buitenland gezien en gedaan hebben. En niet vanwege een schokkende telefoonrekening op het moment dat zij weer thuis kwamen. Onze topprioriteit is om onze klanten zorgeloos te laten genieten van hun mobiel en deze niet langer te hoeven gebruiken met de handrem erop. Oude roamingtarieven hadden het tegenovergestelde resultaat. Heel veel mensen zetten nog steeds hun telefoon uit op het moment dat zij Nederland uitgaan. Onze nieuwe databundels en ook het standaard roamingtarief beschermen onze klanten tegen onaangename verrassingen. Dus ook in het buitenland gebruik je je telefoongewoon zoals je thuis gewend bent, omdat het kan.’

Het nieuwe roamingaanbod van Tele2 richt zich met name op zorgeloos internetten in het buitenland. Door de grote databundels kunnen Tele2-klanten binnen de EU optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van hun mobiel: als handige navigatie tijdens het ontdekken van een nieuwe stad, een leuke slaapplaats vinden via AirBnB, een foto delen via social media, simultaan vertalen van je vraag naar de lokale taal en natuurlijk contact houden met het thuisfront. De roamingbundels zijn eenvoudig te bestellen via de MijnTele2-app. Buiten de eerdergenoemde landen worden de roamingtarieven per land vastgesteld, die zijn ook te vinden via de MijnTele2-app of op de Tele2-site.

Schrijf reactie (6 Reacties)

Eerste 4G-Only klanten op het netwerk van Tele2
Vanaf vandaag gebruiken de eerste mobiele klanten de Voice over LTE (VoLTE)-diensten van Tele2. Dit maakt ze de eerste 4G-Only klanten, die zowel voor spraak als data alleen gebruik maken van Tele2's eigen 4G-netwerk. In de komende maanden zal Tele2 VoLTE geleidelijk voor meer klanten activeren. De verwachting is dat tegen het einde van de zomer alle consumenten- en B2B-klanten die een VoLTE-enabled handset hebben, kunnen bellen via 4G. Het belangrijkste voordeel van VoLTE is de betere spraakkwaliteit en een korte call set-up time. Tele2 heeft de kwaliteit en stabiliteit van zijn VoLTE-dienst in de afgelopen maanden uitgebreid getest. Op basis van de goede resultaten in de afgelopen weken hebben de technici van Tele2 de VoLTE-service nu in het live-netwerk geactiveerd en zo toegankelijk gemaakt voor de klanten van Tele2.

Eerste 4G-only operator ter wereld
Francois Mairey, CTIO Tele2 Nederland: "We zijn erg trots dat Tele2 de eerste 4G-Only operator in de wereld is geworden. Vanaf nu leveren we zowel spraak als data via ons eigen state of the art LTE-advanced netwerk. Door deze geweldige prestatie bieden wij onze klanten nu altijd de beste 4G-user experience." Sinds het begin van 2015 heeft Tele2 een eigen 4G-netwerk. Tot vandaag gebruikten klanten dit alleen voor mobiel internet. Voor spraak waren klanten nog afhankelijk van het netwerk van Tele2's MVNO-gastheer T-Mobile. Het Tele2-netwerk heeft al meer dan 96% dekking buitenshuis, terwijl het netwerk nog in de bouwfase zit. Om ervoor te zorgen dat klanten hun telefoon kunnen gebruiken waar en wanneer ze maar willen, heeft Tele2 ook een fallback voor spraak van VoLTE naar het 2/3G-netwerk van zijn MVNO-host geïmplementeerd. Dit maakt Tele2 de enige operator op de Nederlandse markt met een actieve nationale roaming fallback optie.

Uitbreiding VoLTE-gebruikers
Vanaf vandaag gebruikt de eerste groep klanten de VoLTE-dienst. Het doel is om de dienst zo snel mogelijk te activeren voor alle klanten die een VoLTE-handset hebben. Op basis van de ervaringen van de eerste gebruikers bepaalt Tele2 de snelheid waarmee de dienst wordt geactiveerd voor alle bestaande consumenten en B2B-klanten. De volgorde waarin Tele2 zijn klanten aansluit, wordt bepaald door hun mobiele telefoon. Toestelfabrikanten moeten een speciale software-update uitvoeren om ervoor te zorgen dat hun toestellen geschikt zijn voor de VoLTE-dienst van Tele2.

Schrijf reactie (5 Reacties)

Klanten van Tele2 kunnen vanaf eind maart gebruikmaken van VoLTE, bellen via een 4G-verbinding. De belkwaliteit hiervan ligt een stuk hoger dan ‘gewoon’ mobiel bellen.

Dit laat de provider weten in een video. Hierin vertelt François Mairey, de netwerkdirecteur van Tele2, wat de plannen van de provider zijn met het nieuwe 4G-netwerk dat in Nederland is aangelegd. Ook vertelt hij de pluspunten van 4G van Tele2. Deze video vind je onderaan deze pagina. Hij zegt hierin onder andere dat bellen met 4G vanaf eind dit kwartaal in Nederland beschikbaar zal zijn. Waarschijnlijk doelt hij daarmee op de maand maart.

Het is de ambitie van de Zweedse provider om in Nederland een marktaandeel van 20 procent te halen, ongeveer 4.1 miljoen klanten. Tele2 ontwikkelt zijn nieuwe 4G-netwerk dus vol door, vooral om genoeg capaciteit te hebben. Eerder vandaag werd al bekend dat Tele2 misschien nog niet het beste netwerk heeft, maar dat de dekking van het 4G-netwerk nog maar grofweg een procentpunt achterblijft dan dat van KPN, Vodafone en T-Mobile.

Lees het volledige artikel op Allaboutphones

Schrijf reactie (0 Reacties)

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Lees meer...

4G Categorie├źn; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4 of cat 6, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...

Nieuwsbrief

  • Nieuwsbrief 4G Masten.nl


Ontvang HTML?

Joomla Extensions powered by Joobi