Inloggen

Op donderdag 10 januari 2013 was Tele2 te gast op het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie in Den Haag. Ernst Jan van Rooijen, CFO Tele2 Nederland, nam de licenties, voor het gebruik van de mobiele frequenties, in ontvangst uit handen van Minister Henk Kamp. Tijdens de bijeenkomst stond de Minister stil bij de uitslag van de veiling en werd Tele2 als nieuwkomer verwelkomd.

 

Bij de uitrol van het mobiele netwerk profiteert Tele2 van het feit dat zij al een eigen landelijk glasvezelnetwerk in bezit heeft. Dit zal dienen als de zogenaamde backbone voor het 4G-netwerk.

Update: 21-01-2013 – Tele2 richt zich op 4G-technologie

Qua mobiel netwerk zal Tele2 zich uitsluitend richten op 4G. Dat betekent dat Tele2 op haar frequenties geen 2G of 3G technologie gaat inzetten. Hierdoor heeft Tele2 aanzienlijk minder spectrum nodig, dan andere Nederlandse MNO’s, voor een kwalitatieve netwerk met volledige landelijke dekking en voldoende capaciteit. Tele2 blijft gebruik maken van de 2G/3G netwerk van T-Mobile.

(Bron: Onderzoeksbureau Stratix, Whitepaper januari 2013 – Het mobiele landschap in Nederland na de veiling).

Bron: www.tele2.nl

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G in Nederland; terugblik en toekomst

Verzameling Providers 4G klein
Om een nieuwe traditie te starten kijken we, net zoals vorig jaar, terug op een jaar 4G (en alle andere mobiele vernieuwingen) en wat er komend jaar nog gaat komen.

Lees meer...

CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk

  

De 4G netwerken in Nederland zijn snel groeiende, en daarbij ook het aantal gebruikers die gebruik maken van 4G. Maar voor bellen blijven we (nog) afhankelijk van het oudere 2G en 3G netwerk.

In dit artikel gaan we dieper op het fenomeen CSFB oftwel Circuit-Switched Fallback in; Wat is het? Hoe werkt het? De voor- en nadelen van het systeem.

Lees meer...

Het technische verhaal achter de 4G uitrol

De providers zijn druk bezig met de uitrol van 4G, KPN bereikt ergens volgende maand landelijke dekking, Vodafone heeft door heel Nederland al redelijk wat plekken voorzien en T-Mobile is druk bezig om de Randstad te dekken. Tele2 werkt op de achtergrond druk aan de opbouw van het netwerk, er komen uit verschillende delen van Nederland berichten dat er een Tele2 netwerk gevonden wordt (maar nog niet toegankelijk).

Lees meer...

4G in Nederland; de stand van zaken na een jaar

Verzameling Providers 4G klein

Het is alweer een jaar geleden dat de frequentieveiling afgerond is. Wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? En wat zijn de plannen voor 2014?
4GMasten.nl blikt samen met u terug en we kijken naar wat de providers van plan zijn.

Lees meer...