Inloggen

tele 2 zonder logo

Tele2 heeft vandaag een nieuwe bundel aangekondigd. Net zoals T-Mobile zal ook Tele2 een databundel introduceren met onbeperkte data. Tevens zal de 2Gb databundel verdwijnen. Het goed verborgen nieuws werd vandaag tijdens een presentatie bekend gemaakt. Tele2 is de tweede provider in Nederland die met een onbeperkte bundel komt.

Onbeperkte data
De nieuwe databundel zal per 17 Mei te verkrijgen zijn en zal met een prijs van €25,- flink concurreren met T-Mobile's Unlimited abonnement. Tele2 hanteert hetzelfde principe als haar concurrent en biedt per dag 5GB data. Wanneer deze op is, kan men via een SMS per keer 1GB aanvullen. Deze aanvuller kan zo vaak als wenselijk geactiveerd worden.

Overige bundels
Tevens werd bekend gemaakt dat de 2Gb bundel zal komen te vervallen. Deze bundel is prijstechnisch niet rendabel tov de 5GB bundel en zal dan ook niet meer beschikbaar zijn. Wat er precies met de klanten gaat gebeuren die zo'n 2GB bundel hebben afgesloten is niet bekend. 

Data in de EU
Bij het Unlimited en huidige 10GB abonnement mag men in de EU tot 6GB roamen. Op dit moment biedt Tele2 nog weinig 4G roaming, of hier binnenkort nog verandering in komt is niet duidelijk.

Unlimited bellen
Klanten die een Unlimited abonnement afsluiten kunnen ook gebruik maken van onbeperkt bellen en sms'en. Uiteraard hanteert Tele2 hierin ook een FUP. Uitzonderingen in het onbeperkt bellen zijn: 'Bellen naar landen buiten Nederland, bellen vanuit een land buiten de EU en het servicetarief van betaalde servicenummers'. Het is overigens niet mogelijk een Unlimiled data abonnement af te sluiten zonder onbeperkt bellen.

Meer info op Tele2

 

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G in Nederland; terugblik en toekomst

Verzameling Providers 4G klein
Om een nieuwe traditie te starten kijken we, net zoals vorig jaar, terug op een jaar 4G (en alle andere mobiele vernieuwingen) en wat er komend jaar nog gaat komen.

Lees meer...

CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk

  

De 4G netwerken in Nederland zijn snel groeiende, en daarbij ook het aantal gebruikers die gebruik maken van 4G. Maar voor bellen blijven we (nog) afhankelijk van het oudere 2G en 3G netwerk.

In dit artikel gaan we dieper op het fenomeen CSFB oftwel Circuit-Switched Fallback in; Wat is het? Hoe werkt het? De voor- en nadelen van het systeem.

Lees meer...

Het technische verhaal achter de 4G uitrol

De providers zijn druk bezig met de uitrol van 4G, KPN bereikt ergens volgende maand landelijke dekking, Vodafone heeft door heel Nederland al redelijk wat plekken voorzien en T-Mobile is druk bezig om de Randstad te dekken. Tele2 werkt op de achtergrond druk aan de opbouw van het netwerk, er komen uit verschillende delen van Nederland berichten dat er een Tele2 netwerk gevonden wordt (maar nog niet toegankelijk).

Lees meer...

4G in Nederland; de stand van zaken na een jaar

Verzameling Providers 4G klein

Het is alweer een jaar geleden dat de frequentieveiling afgerond is. Wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? En wat zijn de plannen voor 2014?
4GMasten.nl blikt samen met u terug en we kijken naar wat de providers van plan zijn.

Lees meer...