Inloggen

heerlen serious request budgiVodafone 4G

Vodafone Nederland voorziet de binnenstad van de gemeente Heerlen van extra netwerkcapaciteit tijdens 3FM Serious Request 2015. Vodafone schaalt daarvoor de capaciteit van het bestaande mobiele netwerk op, zet een mobiele zendmast in en hangt op verschillende locaties in de binnenstad mini-zendmasten op (small cells). Hierdoor kunnen meer mensen tegelijkertijd gebruik maken van het Vodafone-netwerk tijdens het evenement in Heerlen, zonder in te boeten aan snelheid en stabiliteit. Serious Request verwacht circa een half miljoen bezoekers.

Op het Pancratiusplein, de locatie van het glazen huis, installeert Vodafone small cells, kleine zendmasten met een bereik van tientallen tot enkele honderden meters, waarmee Vodafone de capaciteit en snelheid van zijn netwerk op het plein gericht opschaalt. Het burgemeester van Grunsvenplein, het plein waar de 3FM Serious Request-finale wordt georganiseerd, wordt voorzien van een extra mobiele zendmast.

Eben Albertyn, CTO Vodafone Nederland: “De binnenstad van Heerlen verwacht een toestroom van naar schatting gemiddeld 70.000 bezoekers per dag, waarvan verwacht wordt dat er 3.000 tot 6.000 bezoekers continu op en rond het Pancratiusplein zullen zijn. Tijdens de finale op het Burgemeester van Grunsvenplein worden zelfs 10.000 tot 12.000 bezoekers verwacht. Om ervoor te zorgen dat we klanten de netwerkervaring kunnen bieden die ze van ons verwachten, moeten we ons netwerk daarop voorbereiden. Alle uitbreidingen zijn inmiddels in de lucht, wij zijn klaar voor Serious Request 2015!

Update:
T-Mobile geeft aan geen extra zogenaamde COW's neer te zetten. In een reactie geven zij het volgende aan:
Na analyse van het evenement, bezoekersaantallen en rekening houdend met ons vernieuwde netwerk, is besloten dat een COW bijplaatsen niet nodig is.
De nabij gelegen masten geven goede dekking op het plein en ze zijn voorzien van 2G, 3G, UMTS900 en LTE/4G (volle bak zeg maar). De verwachting is dat dit voldoende is om de gebruikers een goede ervaring te bieden.

KPN heeft aangeveven de huidige masten te voorzien van extra capaciteit.

Tele2 heeft vooralsnog niet gereageerd.

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G in Nederland; terugblik en toekomst

Verzameling Providers 4G klein
Om een nieuwe traditie te starten kijken we, net zoals vorig jaar, terug op een jaar 4G (en alle andere mobiele vernieuwingen) en wat er komend jaar nog gaat komen.

Lees meer...

CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk

  

De 4G netwerken in Nederland zijn snel groeiende, en daarbij ook het aantal gebruikers die gebruik maken van 4G. Maar voor bellen blijven we (nog) afhankelijk van het oudere 2G en 3G netwerk.

In dit artikel gaan we dieper op het fenomeen CSFB oftwel Circuit-Switched Fallback in; Wat is het? Hoe werkt het? De voor- en nadelen van het systeem.

Lees meer...

Het technische verhaal achter de 4G uitrol

De providers zijn druk bezig met de uitrol van 4G, KPN bereikt ergens volgende maand landelijke dekking, Vodafone heeft door heel Nederland al redelijk wat plekken voorzien en T-Mobile is druk bezig om de Randstad te dekken. Tele2 werkt op de achtergrond druk aan de opbouw van het netwerk, er komen uit verschillende delen van Nederland berichten dat er een Tele2 netwerk gevonden wordt (maar nog niet toegankelijk).

Lees meer...

4G in Nederland; de stand van zaken na een jaar

Verzameling Providers 4G klein

Het is alweer een jaar geleden dat de frequentieveiling afgerond is. Wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? En wat zijn de plannen voor 2014?
4GMasten.nl blikt samen met u terug en we kijken naar wat de providers van plan zijn.

Lees meer...