Inloggen

Vodafone stopt over twee jaar met het aanbieden van 3g. Klanten die geen telefoon hebben met 4g-ondersteuning, vallen dan terug op 2g, want Vodafone houdt het oudere 2g namelijk wel in de lucht. Het uitzetten van 3g gebeurt in januari 2020.

Vodafone informeert klanten op een voor de gelegenheid ingerichte internetpagina. De stap is geen verrassing. De provider zei vorig jaar al het 3g-netwerk langzaamaan leeg te willen maken, omdat vrijwel alle klanten met mobiel internet inmiddels op 4g zijn overgestapt. Daarnaast gebruikt het steeds meer frequenties die in gebruik waren voor 3g voor 4g.

De mobiele provider zegt 3g uit te zetten om zo zijn 4g-netwerk beter te maken. "Om alle aandacht te kunnen geven aan ons 4g-netwerk, nemen we in januari 2020 afscheid van 3g." Het bedrijf belooft om voor het uitzetten van 3g om de dekkingsgaten in 4g te dichten.

Het 3g-netwerk van Vodafone is nu ongeveer dertien jaar in de lucht. De provider begon met 3g, toen nog vaak umts genoemd, in juni 2004. De provider houdt 2g in de lucht, dat operationeel is sinds de jaren negentig, omdat veel m2m-communicatie via dat netwerk verloopt.

Bron: Tweakers

4G Masten in Nederland

West NL 4G Oost NL 4G

Achtergrond Artikelen

4G in Nederland; terugblik en toekomst

Verzameling Providers 4G klein
Om een nieuwe traditie te starten kijken we, net zoals vorig jaar, terug op een jaar 4G (en alle andere mobiele vernieuwingen) en wat er komend jaar nog gaat komen.

Lees meer...

CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk

  

De 4G netwerken in Nederland zijn snel groeiende, en daarbij ook het aantal gebruikers die gebruik maken van 4G. Maar voor bellen blijven we (nog) afhankelijk van het oudere 2G en 3G netwerk.

In dit artikel gaan we dieper op het fenomeen CSFB oftwel Circuit-Switched Fallback in; Wat is het? Hoe werkt het? De voor- en nadelen van het systeem.

Lees meer...

Het technische verhaal achter de 4G uitrol

De providers zijn druk bezig met de uitrol van 4G, KPN bereikt ergens volgende maand landelijke dekking, Vodafone heeft door heel Nederland al redelijk wat plekken voorzien en T-Mobile is druk bezig om de Randstad te dekken. Tele2 werkt op de achtergrond druk aan de opbouw van het netwerk, er komen uit verschillende delen van Nederland berichten dat er een Tele2 netwerk gevonden wordt (maar nog niet toegankelijk).

Lees meer...

4G in Nederland; de stand van zaken na een jaar

Verzameling Providers 4G klein

Het is alweer een jaar geleden dat de frequentieveiling afgerond is. Wat is er allemaal in de tussentijd gebeurd? En wat zijn de plannen voor 2014?
4GMasten.nl blikt samen met u terug en we kijken naar wat de providers van plan zijn.

Lees meer...