Inloggen

Beste bezoeker,

4GMasten heeft  jarenlang informatie en dekkingsinformatie verstrekt over de uitrol van 4G(+).  Ondertussen zijn de 4G netwerken van de providers allemaal volwassen en volledig uitgerold.
We hebben onze rol hierin vervuld door u te informeren over alle zaken gerelateerd aan deze uitrol. 

Door tijdsgebrek en andere randzaken is het niet mogelijk om deze site nog langer in de lucht te houden, met het begin van de uitrol van 5G is dit een mooi moment om het stokje over te dragen aan onze collega website www.antennekaart.nl die alle (dekkings)informatie blijft verstrekken over de verdere uitrol van 4G en 5G.

Bedankt voor uw aandacht en de tijd die u besteed heeft op onze website!

De redactie van 4GMasten.nl
Koen, Dennis, Richard en Michel

De website blijft tot halverwege juni 2020 in de lucht

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...