Inloggen

Vanaf vandaag hebben we een nieuwe algemene kaart gepubliceerd. Tot voor kort pasten alle zendmasten nog in een Google Maps kaart maar door restricties van Google Maps en het wegvallen van de betaalde optie zijn we niet meer in staat deze gegevens op een kaart te publiceren.

Als (voorlopige) oplossing hebben we de kaart in twee gesplitst. Een kaart met alle locaties in West Nederland (postcodes 1000 AA t/m 4960 ZZ) en een kaart voor Oost Nederland (postcodes 4961 AA t/m 9999 ZZ). In beide delen zitten nagenoeg even veel masten.

Hieronder de kaarten van resp West- en Oost-Nederland. Kaarten zijn klikbaar naar de grote kaarten.

4GNL west

 

4GNL oost

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...