Inloggen

Vandaag heeft KPN de dekkingskaart weer geupdate.

dekking KPN 03-10-2013

De dekking is uitgebreid naar Zuid-Arnhem en Noord-Nijmegen, en daarmee is KPN de eerste met een volledige dekking 4G netwerk tussen West- en Oost-Nederland.

Daarnaast heeft heel Eindhoven nu dekking en Helmond. De meest zuidelijke plaats met 4G dekking is nu Bergeijk. 

Het is nu afwachten wat KPN nu gaat doen. Als het goed is volgen ze de geplande uitrol:

3 KPN nieuw dekking december 2013 2

Dat zal betekenen dat de rest van Brabant nu aan de beurt is, plus de westkant van Gelderland (Arnhem) en de plaatsen Ede en Apeldoorn. Tevens zal er begonnen worden met de Noordelijke provincies, voor een groot deel Friesland en de stad Groningen en Assen. Daarmee gaat KPN voor het eerst buiten de "inktvlek" werken.

Voor gedetailleerde dekkingsinfo: www.coveragechecker.nl 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...