Inloggen

KPN heeft de 2-wekelijkse dekkingskaart update uitgevoerd.

Wijzigingen tov 2 weken geleden is dat Arnhem nu volledig dekking heeft (afgezien van een paar kleine plekken). Tevens is Rheden en de A348 nu voorzien. Aan de andere kant van Nederland is de dekking uitgebreid naar Bergen op Zoom.

Brabant is hiermee volledig afgerond. Er zijn nog wel locaties waar nog geen 4G is, dat komt vooral door het gebrek aan een glasvezelverbinding op die locaties. Deze locaties zijn al omgebouwd, pas als de locatie aangesloten is op glasvezel zal 4G geactiveerd worden.

Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Utrecht, Zuid-Flevoland, Zuid- en West-Gelderland zijn nu voorzien van 4G. 

Volgens de werkzaamheden kaart zal er binnenkort 4G dekking verschijnen in Maastricht, Apeldoorn (is al actief, maar nog niet op de kaart), Deventer, Geleen, Groningen, Assen, Zwolle, Leeuwarden, Venlo, en Heerlen. Tevens zal de Veluwe op korte termijn voorzien worden, al zal daar de dekking niet dekkend zijn, daar hebben de meeste provider nu ook al "last" van, het is nl. niet toegestaan (en rendabel) om masten midden op de Veluwe te plaatsen. Tevens zullen daar ook weinig locaties zijn die aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk van KPN.

KPN Dekking 28-11-2013

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...