Inloggen

4G Masten.nl heeft alle 4G locaties van de providers in kaart gebracht op basis van de database van het Antenneregister. Door gebruik van een script zijn alle gegevens op te vragen, op deze manier zijn we niet meer afhankelijk van de maandelijkse update van het antenneregister.

T-Mobile heeft gisteren zijn updates weer doorgegeven aan het Antenneregister.

Ten opzichte van 28 januari zijn er 103 nieuwe 4G locaties bijgekomen, T-Mobile is aardig consequent met het aantal nieuwe locaties per maand, dit ligt rond de 100. De nieuwe locaties van februari liggen voornamelijk op de Veluwe en Zuid-Zuid-Holland.

Frequentie               Aantal locaties  
Wijziging tov de vorige keer
1800 MHz 2553 + 103 (4,2 %)
2600 MHz 6 -
Totaal 2559
Nieuwe locaties

T Mobile nieuw 27 2

4G Locaties
T Mobile 27 2

Let op! De Google Maps kaart is niet geschikt voor iPhones, die verslikken zich in de grote hoeveelheid data.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...