Inloggen

T-Mobile heeft vandaag zijn updates weer doorgegeven aan het Antenneregister, T-Mobile geeft trouw elke maand de wijzigingen door.

Ten opzichte van 30 maart zijn er 155 nieuwe 4G locaties bijgekomen, dit zijn echter niet allemaal nieuwe masten, er zitten veel correcties tussen tov de vorige keer. Soms door foutieve aanmeldingen of andere correcties zoals vermogen of antennes hoogte.

Het grootste nieuws is dat T-Mobile begonnen is met de uitrol van 4G op 900 MHz. De eerste antennes zijn geactiveerd. Voornamelijk in Amsterdam Zuid-Oost/Bijlmer/Duivendrecht, de andere 2 staan in Zandvoort.

Frequentie               Aantal locaties  
Wijziging tov de vorige keer
900 MHz 16 + 16 (100 %)
1800 MHz 2851 + 139 (4,9 %)
2600 MHz 6 -
Totaal 2873
Nieuwe locaties

T Mobile nieuw 23 4

4G900 Locaties
T Mobile nieuw 900 23 4
4G Locaties
T Mobile totaal 23 4

Let op! De Google Maps kaart is niet geschikt voor iPhones, die verslikken zich in de grote hoeveelheid data.

Data is afkomstig van het Antenneregister, het script is geschreven door MarcoC.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...