Inloggen

Zoals bekend is heeft T-Mobile nu landelijke dekking. T-Mobile rekent, in tegenstelling tot KPN en Vodafone, 95% van de inwoners als landelijke dekking, de andere providers gebruiken 95% van het landoppervlak.

In deze (zeer grote) update is duidelijk te zien dat T-Mobile bezig is met een grote eindsprint. Hoe ze het voor elkaar hebben gekregen is niet duidelijk, maar er zijn 1090(!) antennes geactiveerd! In totaal zijn er ruim 7000 antennes actief, daarmee heeft T-Mobile veruit de meeste actieve antennes. KPN heeft als 2e provider (wat betreft het aantal antennes) een kleine 2300 antennes minder actief dan T-Mobile.

In deze eindsprint (en ze zijn nog niet klaar) zijn er 792 4G900 locaties actief geworden en 298 4G1800 antennes bijgeplaatst. De 4G1800 uitbreidingen zijn door heel Nederland zichtbaar, maar voornamelijk in Zeeland en Friesland. De 4G900 uitbreidingen zijn te vinden in het grote gebied dat loopt van Hengelo tot de Noordzee. Ook in Zuid-Limburg en de stad Groningen is 4G900 nu actief.

Met deze update heeft T-Mobile het begin gemaakt van een goed netwerk, wanneer 4G900 in de overige antennes wordt geactiveerd zal de dekking toenemen. Het probleem was altijd dat vooral in het buitengebied de dekking minder was, maar door de inzet van 3G900 en 4G900 zal de dekking van T-Mobile daar zeker een stuk verbeteren. 

Correctie: Door een fout in het script waren er meer locaties als nieuw gemeld, dit is nu gecorrigeerd.
Correctie 2: Er waren dubbele locaties te vinden op de kaart, dit is nu gecorrigeerd. 

Frequentie               Aantal locaties   Wijziging tov de vorige keer
900 MHz 2733 + 792
1800 MHz 4268 + 298
2600 MHz 10 -
Totaal 7011

Nieuwe locaties

T Mobile nieuw 5 11

 Totaal aantal masten (Oude / Nieuwe situatie)

T Mobile 10 10 T Mobile totaal 5 11

De kaarten zijn klikbaar naar de Google Maps kaart.

Data is afkomstig van het Antenneregister, het script is geschreven door MarcoC.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...