Inloggen

Sinds 11 juni is er weinig veranderd, er zijn in totaal 3 antennes bijgekomen, 3 stuks op de 2600 MHz. Bruto zijn er wel meer veranderingen (9 stuks), maar netto is het resultaat 3.

Het is te hopen dat Tele2 na de zomervakantie flink gaan werken aan het netwerk. De doelstelling is om in Q1 2016 landelijke dekking te hebben. Op dit moment  zijn nog niet alle (huidige) klanten overgezet naar het 4G netwerk, die overgang moet eind juli afgerond zijn volgens de laatste berichten.

Frequentie               Aantal locaties   Wijziging tov de vorige keer
800 MHz 905 -
2600 MHz 781 +3 (< 0,1 %)
Totaal 1686

Nieuwe locaties

 Tele2 4G nieuw 4 7

Tele2 4G 4 7

Beide kaarten zijn klikbaar naar de Google Maps kaart.

Data is afkomstig van het Antenneregister, het script is geschreven door MarcoC.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...