Inloggen

Het was alweer een tijdje geleden, 5 juli was de laatste (zeer kleine) update. Eigenlijk was de laatste update 11 juni. Er zijn dit keer wel een relatief groot aantal antennes actief geworden. Onderstaande antennes zijn bijgekomen in de periode 14 juni t/m heden, dus globaal 2 maanden. In toaal zijn er 303 nieuwe locaties bijgekomen, waarvan 303 met 800 MHz en 291 met 2600 MHz.

Frequentie               Aantal locaties   Wijziging tov de vorige keer
800 MHz 1208 +303
2600 MHz 1072 +291
Totaal 2280

Nieuwe locaties

Tele2 nieuw 25 8

 

 

Wijzigingen

Voornamelijk (grote) plaatsen door geheel Nederland

Totaal aantal masten (Oude / Nieuwe situatie)

Tele2 4G 4 7 Tele2 totaal 25 8

Beide kaarten zijn klikbaar naar de Google Maps kaart.

Data is afkomstig van het Antenneregister, het script is geschreven door MarcoC.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...