Inloggen

Ondanks de zomervakantie gaan de providers gewoon door met de uitrol en verbeteren van het (4G) netwerk. Vodafone heeft recentelijk de laatste update doorgestuurd naar het Antenneregister. Geen schokkende veranderingen, Vodafone gaat gewoon rustig door met het uitrollen van het 4G netwerk. Er zijn 73 4G800 locaties erbij gekomen en 20 4G1800. Vodafone heeft geen zichtbaar duidelijke uitrolstrategie, de wijzigingen zijn door het hele land te vinden.

Frequentie   Aantal locaties    Wijzigingen
800 MHz 2785 +73 
1800 MHz 648 +20
2600 MHz 26 -
Totaal 3433  

Nieuwe locaties

Vodafone 4G nieuw 6 8

Huidige dekking

Vodafone 4G 6 8

Klik op de afbeeldingen voor gedetailleerde informatie en inzoom mogelijkheid.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...