Inloggen

Na de laatste update enkele weken geleden werd er met ons contact opgenomen door Vodafone over de aantallen op onze kaarten en website. De aantallen die wij publiceerden waren lager dan de aantallen die bekend waren bij Vodafone. Na wat overleg is duidelijk geworden waardoor de verschillen werden veroorzaakt. Een deel door werd door ons veroorzaakt en een klein deel hebben we nog niet verklaard. Er blijft een klein deel onverklaard, we missen een klein aantal 1800 MHz sites t.o.v. de cijfers van Vodafone. We publiceren toch deze update. Als we deze verschillen ook hebben verklaard zullen we deze update aanpassen.

Deze update is dus een hernieuwd begin voor de cijfers van Vodafone.

Vodafone gaat dus toch iets sneller dan we eerder aannamen op basis van wat nu blijkt te lage aantallen.

De nieuwe aantallen zijn als volgt:

Frequentie Aantal per
13-3-2016
Nieuw in maart 2016
(1 tot 30 maart)*
Aantal per 
30-3-2016
800 MHz 3323 79

3353

1800 MHz 1072 38

1118

2600 MHz 61 5 61
Totaal 4456 112

4532

* Alle nieuwe sites zijn van 1 to 30 maart dus incl de aantallen voor de laatste update.

 

Vodafone maart

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...