Inloggen

Vodafone 4G

Vodafone heeft de afgelopen maand zijn 4G netwerk uitgebreid. Ze zijn nog voornamelijk bezig in Amsterdam, maar ook zijn de eerste 800 MHz antennes in Rotterdam geinstalleerd. Tevens zijn de 2600 MHz antennes in Eindhoven nu goed in beeld. Zie Dekking Vodafone 800 MHz voor de dekking van een maand geleden.

Vodafone gebruikt een andere uitrol tactiek dan KPN, zoals het nu uit ziet gaan ze gelijk voor een complete en dichte dekking in de grote steden voordat ze het netwerk gaan uitbreiden naar de rest van Nederland. KPN rolt gebiedsgewijs een globale dekking uit, waarna ze de kleine gaten en plekken met verminderde dekking opvullen met extra masten. Op die manier kan er relatief snel een landelijke dekking uitgerold worden.

Ondanks dat Vodafone adverteert met iPhone 5 ready, is er tot op heden nog geen 1800 MHz antenne actief. 

Nog een verschil met KPN is dat de masten van Vodafone nog niet actief zijn, vermoedelijk wordt eerst het netwerk compleet afgebouwd (per plaats?) voordat deze geactiveerd wordt.

Hoe T-Mobile en Tele2 gaan uitrollen is nog onbekend, maar het vermoeden is dat ze dezelfde tactiek hanteren als Vodafone, eerst dekking in de grote steden, daarna de rest van Nederland.

Dekking Amsterdam op 18 juli 2013

dekking vodafone 18-7-13 Amsterdam

Dekking Rotterdam

dekking vodafone 18-7-13 Rotterdam

Dekking 2600 MHz (en 1x 800 MHz) Eindhoven

dekking vodafone 18-7-13 Eindhoven

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...