Inloggen

Nederlandse mobiele netwerken hebben bijna volledige 4g-dekking op A- en N-wegen in het land. Alleen bij Tele2, dat nog bezig is met het bereiken van landelijke dekking, loopt het bereik iets achter. Dat blijkt uit een bereikstest van het bedrijf Omnitele.

De gemeten verschillen in dekking tussen KPN, Vodafone en T-Mobile zijn statistisch niet significant, zegt het Finse Omnitele. Alle drie bieden ze 4g-dekking op meer dan 99 procent van de plekken waar het bedrijf met frequentiescanners heeft gemeten. Tele2 zit er iets onder met 94 procent van de plekken.

Lees het volledige artikel inclusief tabellen op Tweakers

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...