Inloggen

Zoals al enige tijd te zien is verdwijnen er her en der Tele2 sites. Het Tele2 radio netwerk verdwijnt langzaam en het T-Mobile netwerk zal de rol overnemen.

Tot  nu zien we nog geen gestructureerde verwijderingen in aaneengesloten gebieden dus dit zullen veelal locaties zijn waar Tele2 en T-Mobile al samen zaten en waar T-Mobile een aanpassing heeft gedaan aan zijn locaties en daarbij is de tele2 aparatuur meteen verwijderd.

 

Het wachten is op de start van de gestructureerde afbouw waarbij naar verwachting hele gebieden tegelijk zullen worden afgeschakeld. Houd de sites bij wel zullen de kaart bijwerken zodra er een update in het Antenne Register is waargenomen.

 

We hebben een separate kaart gemaakt waarin we deze locaties gaan bij houden.

 

De kaart bevat nu 2 lagen:

  • een laag met alle sites die tussen begin van dit jaar en 1 september zijn afgeschakeld
  • één laag met alle sites die in september van dit jaar zijn afgeschakeld

Beide afbeeldingen zijn klikbaar maar komen op dezelfde kaart uit.

Afgeschakelde locaties tot september 2019:
Tele2 decom tot sept 2019

 

En de locaties die in september zijn afgeschakeld:
Tele2 decom sept 2019

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...