Inloggen

Bezoekers van Bright Day kunnen op 23 en 24 november aanstaande voor de eerste keer in Nederland persoonlijk kennis maken met de mogelijkheden van 5G. Bezoekers worden uitgedaagd om in de OPPO x T-Mobile 5G Experience met een OPPO Reno 5G smartphone live de toekomst van 5G te ervaren. De OPPO-stand biedt daarnaast ruimte aan de OPPO Reno2 Experience waar de baanbrekende foto én videofeatures van de nieuwe Reno2 smartphone kunnen worden getest. De OPPO brand zone biedt tenslotte een kijkje in de keuken van het internationale wereldmerk. Je vindt OPPO en T-Mobile tijdens Bright Day in de Mobile First area én on stage op zaterdag en zondag met trendpresentaties over 5G en smartphonefotografie.

OPPO x T-Mobile 5G Experience
Tot nu toe was het testen van 5G-toepassingen alleen mogelijk op specifieke 5G-onderzoekslocaties, zoals bijvoorbeeld in het 5G Field Lab op het T-Mobile hoofdkantoor in Den Haag. Daar bereikte de OPPO Reno 5G afgelopen zomer al zeer hoge snelheden tot 850 Mbps. Ter vergelijking: de maximale snelheid die tot nu toe op een gebundeld 4G-netwerk werd gehaald, ligt rond de 400 Mbps.

Tijdens Bright Day hosten OPPO en T-Mobile de eerste publieke 5G speedtest in Nederland: T-Mobile zal speciaal voor deze gelegenheid een tijdelijke CoW (Cell on Wheels voor events) uitrusten met 5G en creëert hiermee een unieke kans voor techfans om de toekomst van 5G mobiel internet zelf te ervaren. Daarnaast kunnen bezoekers een cloud game spelen dat gebruik maakt van Augmented Reality en van de eerste 5G Mobile Edge Computing technologie. T- Mobile geeft op zaterdag 23 november een trendpresentatie over de volgende stappen en toepassingen op het gebied van mobiel internet in het naderende 5G-tijdperk.

OPPO Reno2 Experience
In de OPPO Reno2 Experience zone kun je tijdens Bright Day zelf aan de slag met de nieuwe Reno2 smartphone: een toestel met ijzersterke fotografie én video specs. Zo kun je foto’s maken en printen in de Ultra Dark Mode fotobooth en kun je met behulp van een ‘shake machine’ de Ultra Steady Video-functie van het toestel testen. In OPPO’s ‘mini world’ word je uitgedaagd om met de zoomfuncties van het toestel, 5x Hybrid Zoom en 20x digitale zoom, de kleinste details van de wereld om je heen vast te leggen.

Op zondag 24 november host OPPO een on stage presentatie waarin de beste tips & tricks op het gebied van smartphonefotografie worden gedeeld en getoond. Kijk voor meer informatie op https://www.brightday.nl/speaker/oppo/.

OPPO brand zone OPPO is een van de grootste smartphonemerken ter wereld en is sinds augustus 2018 actief in Nederland. Om bezoekers van Bright Day kennis te laten maken met het merk OPPO is een speciale brand zone ingericht op de stand. Hier vind je onder andere een smartphone wall met een overzicht van alle huidige OPPO telefoons en krijg je een kijkje achter de schermen van internationale samenwerkingen met Lamborghini en FC Barcelona.

Bron: OPPO

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...