Inloggen

KPN

KPN en de gemeente Eindhoven hebben een convenant ondertekend waarin beide partijen de intentie uitspreken om te gaan samenwerken aan innovatie.

De kersverse partners zien mogelijkheden om nieuwe diensten te ontwikkelen in een samenwerking tussen KPN en (lokale) partijen als de Technische Universiteit Eindhoven en het bedrijfsleven op High Tech Campus Eindhoven.

Het telecombedrijf beschouwt Eindhoven als een Living Lab, een proeftuin waar het bedrijf kan zien hoe nieuwe vindingen uitwerken. KPN gaat om te beginnen na of nieuwe en bestaande diensten, die op andere plekken al wel beschikbaar zijn maar in Eindhoven nog niet, versneld naar Eindhoven gehaald kunnen worden. Allereerst wordt gekeken naar diensten op de domeinen zorg en welzijn, veiligheid, mobiliteit en educatie. Later kan ook nog gekeken worden naar diensten die betrekking hebben op energie, openbare ruimte of mens en maatschappij.

 

Opgetogen

Beide partijen zijn opgetogen over de voorgenomen samenwerking. Burgemeester Rob van Gijzel geeft aan: " Eindhoven kiest niet alleen voor KPN vanwege haar uitstekende marktpositie. Ook gezien de faciliteiten die het bedrijf al in Eindhoven heeft neergezet. We zijn al enige tijd bezig met de gezamenlijke uitrol van glasvezel en onlangs introduceerde KPN supersnel mobiel internet in Eindhoven via 4G. Hiermee heeft het bedrijf al getoond een speciale interesse in Eindhoven te hebben." KPN kiest volgens CEO Eelco Blok inderdaad heel bewust voor Eindhoven. "Deze stad heeft in Nederland al jaren een bijzondere positie als het gaat om aanwezige kennis en de wereldwijde pioniersfunctie op het vlak van technologische innovatie."

Innovatiestad met 4G

Als innovatiestad heeft KPN al een goede band met Eindhoven. Op 25 september ging in Eindhoven het supersnelle mobiele 4G netwerk van KPN live. Met betrekking tot 4G werkt KPN al nauw samen met partners en ondernemers in de regio Eindhoven om de kansen die 4G hen biedt verder te ontdekken. Zo werkt KPN met enkele innovatieve bedrijven van High Tech Campus Eindhoven aan het gezamenlijk uitwerken van nieuwe toepassingen voor 4G bij deze bedrijven. De bedrijven zijn onder meer uitgerust met mobiele WiFi-routers waarmee verschillende mobiele devices eenvoudig kunnen worden voorzien van 4G snelheid. Hun mogelijkheden voor slimme en snelle communicatie en samenwerking worden zo gefaciliteerd. Dat vergroot de innovatiekracht van de bedrijven

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...