Inloggen

In Eindhoven werd 4G eind september officieel in gebruik genomen door burgemeester Rob van Gijzel. Inmiddels is een groot deel van Zuidoost-Brabant gedekt, al zijn er hier en daar nog wel flinke witte vlekken.

 

KPN 4G apps

Telecommunicatiebedrijf KPN is druk bezig met de uitrol van het 4G netwerk, waarmee snellere mobiele internetverbindingen mogelijk worden.

 

De operatie is inmiddels zo ver gevorderd dat meer dan 60 procent van de Nederlandse bevolking over 4G kan beschikken, meldt Marianne Zwart van KPN. "Heel Noord- en Zuid-Holland, de provincie Utrecht, een groot deel van Noord-Brabant en delen van Gelderland zijn al bedekt. Als een olievlek wordt de dekking verder uitgebreid zodat niet alleen de grotere steden, maar ook de tussenliggende gebieden, dorpen en kleinere steden van supersnel mobiel internet worden voorzien."

Eindhoven

 

Vodafone, Tele2 en T-Mobile

Volgens de woordvoerster is vanaf het tweede kwartaal van 2014 heel Nederland gedekt. Ook andere providers – Vodafone, Tele2, T-Mobile – gaan 4G aanbieden. Hun dekkingsgebied is op dit moment nog maar beperkt. T-Mobile biedt 4G aan vanaf 18 november. Vodafone bedient nu nog een klein stukje van het noorden van Eindhoven en omliggend buitengebied.

Witte vlekken

In Eindhoven werd 4G eind september officieel in gebruik genomen door burgemeester Rob van Gijzel. Inmiddels is een groot deel van Zuidoost-Brabant gedekt, al zijn er hier en daar nog wel flinke witte vlekken. Onder meer is dat het geval in en rond Valkenswaard, Heeze en Lieshout.

Bron: www.ed.nl 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...