Inloggen

KPN

Tachtig procent van het KPN-netwerk is eind dit jaar geschikt voor 4G ontvangst. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 is het hele land bedekt. Dat maakte KPN zojuist bekend bij de start van het 4G-netwerk in Nijmegen.

KPN start bovendien een pilot met de redactie van Omroep Gelderland met 4G-verbindingen op hun camera's. 4G zal door Omroep Gelderland gebruikt worden om beeld door te sturen vanaf locatie voor televisie en de website. Voor radio zal 4G gebruikt worden voor stabiele en kraakheldere livemeldingen.

4G van KPN is per vandaag behalve in Nijmegen ook in Lobith en omstreken beschikbaar. In die regio komt de Rijn vanuit Duitsland Nederland binnen en gaat hij over in de Waal. Daarmee heeft de belangrijkste binnenvaartroute van Duitsland naar de Rotterdamse haven nu 4G-dekking.

Bron: www.emerce.nl 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...