Inloggen

KPN 4G apps

KPN gaat tests verrichten om te onderzoeken of 4G kan worden gebruikt om internet aan te bieden in buitengebieden waar geen vast internet is. Dat heeft de provider bekendgemaakt. De testen vinden komend half jaar plaats, zegt de provider tegen Tweakers.

De provider wil nog niet zeggen of de abonnementen voor buitengebieden er definitief komen, maar wil wel zeggen dat het vooral wil testen hoe het abonnementen kan aanbieden. "We willen dan triple play gaan aanbieden, inclusief tv, maar hoe tv zich houdt over 4G weten we nog niet", zegt topman Jaap Postma in een vraaggesprek met Tweakers.

Op basis van de resultaten van de testen volgt een introductie van abonnementen, maar hoe die eruit gaan zien is onduidelijk. De abonnementen zouden niet werken met datalimieten, zoals mobiele abonnementen met 4G-toegang. Volgens Postma gaat het om tienduizenden huishoudens in buitengebieden die geen kabel, adsl of glasvezel kunnen krijgen en daarom aangewezen zijn op draadloze alternatieven voor vast internet.

Volgens KPN zal zijn 4G-netwerk over een paar maanden dekking bieden in de verste uithoeken van het land. Tijdens een perspresentatie toonde de provider een dekkingskaart met daarop dekking op plekken als Schiermonnikoog, Roodeschool en tientallen kilometers voor de kust van Rotterdam, ten behoeve van binnenvarende schepen. Het is voor het eerst dat KPN iets zegt over abonnementen via 4G voor huishoudend zonder bedraad alternatief.

Bron: www.tweakers.net

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...