Inloggen

KPN introduceert zijn 4G Lab, een samenwerkingsverband van bedrijven en organisaties om nieuwe toepassingen op het 4G netwerk te ontwikkelen, te testen en uit te rollen. Doel is om diensten en toepassingen te ontwikkelen die optimaal van 4G profiteren en voor de komst van de technologie nog niet mogelijk waren. Deelnemers aan het initiatief werken samen aan nieuwe applicaties, starten pilots en delen best practices. Tot de eerste partners behoren High Tech Campus Eindhoven, Ericsson, Huawei, IBM, TNO, SURFnet en Sanoma.

Voorbeelden die KPN zelf geeft met betrekking tot typische 4G-toepassingen: omroepen kunnen overal vandaan videobeelden live uitzenden; ambulances zijn direct met het ziekenhuis verbonden via breedbandconnecties; medewerkers kunnen onderweg overal vandaan real-time communiceren via het eigen bedrijfsnetwerk.

Bron: www.telecompaper.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...