Inloggen

kpn 4g logo
KPN gaat VoLTE publiekelijk testen met 2 x 25 klanten. De eerste groep gebruikers worden geselecteerd via Tweakers.net en de andere groep via het KPN forum. KPN is de eerste provider die VoLTE gaat testen met consumenten/gebruikers. Wanneer VoLTE in gebruik gaat worden is nog niet bekend. De verwachting is dat de overige providers snel volgen.

Er zijn wel enkele spelregels opgesteld:

* Je beschikt over een mobiel consumentenabonnement van KPN
* Je bent 18 jaar of ouder
* Tussen 17 augustus en 17 september verblijf je in Nederland
* Het bruikleentoestel moet na de pilot weer worden ingeleverd
* Aanmelden kan tot en met 28 juni
* De 25 geselecteerde testers krijgen uiterlijk 8 juli bericht
* Testers worden op 17 augustus vanaf 18.30 uur verwacht in het SCQ in Hilversum
* De 25 deelnemers ontvangen in een later stadium gedetailleerdere info over het programma

VoLTE is een compleet andere techniek dan wat er nu gebruikt wordt om te bellen. Op dit moment (bij alle providers) schakelt het toestel terug naar 2G/3G om een gesprek op te zetten. Dit is een proces wat veel tijd kost, daarnaast is de kans dat de verbinding verbroken wordt door de omschakeling. Kijk hier CSFB; De tijdelijke schakel voor het bellen in een 4G netwerk voor meer informatie.

Aanmelden kan via Tweakers.net of via het KPN forum.

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...