Inloggen

Vandaag om 12 uur gaat er een NL-Alert controlebericht uit. KPN is de eerste provider waarvan een deel van de klanten het bericht nu ook via 4G kan ontvangen.

Twee keer per jaar zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Het is een belangrijke test om te kijken of alles naar behoren werkt. Zo kunnen we zien of en waar er eventueel problemen zijn. Die verantwoordelijkheid draagt KPN samen met de overheid, toestelproducenten en andere providers. Samen moeten we ervoor zorgen dat het bericht in heel Nederland ontvangen kan worden. Verder is NL-alert een herinnering voor iedereen om zijn of haar mobiele telefoon te controleren op de juiste instellingen.

 NL-Alert over 4G

Voor KPN-klanten is het dit keer een beetje anders. Waar we bij de vorige test het controlebericht nog verstuurden via 2G en 3G, kan een deel van onze klanten het bericht vandaag ook via 4G ontvangen. Daarmee zijn we de eerste provider in ons land die dat mogelijk maakt. Vanaf 1 december van dit jaar zijn alle providers wettelijk verplicht hun netwerken geschikt te maken voor verzending van NL-Alert over 4G.

Jacob Groote, Directeur Mobiel: 'Het aantal mensen dat gebruik maakt van 4G neemt in een razendsnel tempo toe. Zij moeten ook via 4G een NL-Alert kunnen ontvangen. Daarom zijn we reeds gestart met de uitrol van NL-Alert op ons 4G-netwerk. Naar verwachting zijn we daar heel binnenkort klaar mee en zorgen we er samen voor dat NL-Alert ook al onze 4G-gebruikers bereikt.'

Wat is NL-Alert ook alweer?

NL-Alert is een waarschuwingssysteem van de overheid dat bij calamiteiten berichten verstuurt naar mobiele telefoons in een specifiek zendgebied via cell-broadcasttechniek. Deze techniek verstuurt, via een soort radiosignaal, tekstberichten naar alle geschikte mobiele telefoons in een bepaald gebied via mobiele zendmasten. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kan doen.

Update: De NL-Alert melding is bij 4G Masten.nl goed doorgekomen op een KPN 4G verbinding.

Bron: www.kpn.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...