Inloggen

kpn logo

KPN, Hi en Telfort-klanten met een privé 3G mobiel abonnement krijgen in januari kosteloos een snelheidsverhoging op het netwerk van KPN.

Klanten hoeven zelf geen actie te ondernemen; ze ontvangen uiterlijk 23 januari een sms'je als de snelheidsverhoging is doorgevoerd. Het merendeel van de KPN-klanten met een zakelijk 3G abonnement gebruikt de maximaal mogelijke snelheden al. Ook klanten die de hogere 3G-snelheid al gebruiken, hebben profijt van de verbeteringen aan het mobiele netwerk in 2013. KPN biedt standaard 3G-dekking in heel Nederland. Het aantal plekken waar de maximum 3G-snelheid te behalen is, is in 2013 verdriedubbeld. In driekwart van Nederland kan nu gebruik worden gemaakt van de hoogste snelheid.

De snelheden

De 3G snelheidsverhoging betekent dat KPN en Hi-klanten profiteren van een maximale snelheid van 14.4 Mbit/s download en 2.0 Mbit/s upload. In de praktijk is dit een gemiddelde downloadsnelheid van 8 Mbit/s. Telfort verhoogt de internetsnelheid van alle klanten met een persoonlijk mobiel abonnement naar 7 Mbit/s. Voor Telfort-klanten die gebruik maken van de InternetVersneller wordt de nieuwe snelheid 14,4 Mbit/s.

De investeringen

In de afgelopen jaren heeft KPN veel aandacht besteed aan de kwaliteit en verbetering van het mobiele netwerk. Als eerste in Nederland is KPN begin 2013 begonnen met de uitrol van het 4G-netwerk.

Het netwerk: waar staan we nu?

* Inmiddels dekt KPN's 4G netwerk nagenoeg 80 procent van de Nederlandse bevolking
* Van de 2G netwerken werden apparatuurkasten, antennes en schakelstations (Base Station Controllers) vervangen door een nieuwe generatie apparatuur om het netwerk nog stabieler en betrouwbaarder te maken
* Er zijn meer dan 2.750 2G antennes vervangen en voorzien van de nieuwste technologie. Deze nieuwe antennes hebben onder andere gezorgd voor veel minder verbroken verbindingen. Hierdoor kunnen klanten langer en prettiger bellen
* Eerder introduceerde KPN al HD Voice. Hiermee ervaart de klant een superieure geluidskwaliteit wanneer gebeld wordt met één van de vele toestellen die voor HD Voice geschikt zijn.

Bron: www.kpn.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...