Inloggen

Vanaf deze week kunnen KPN-klanten in Maastricht gebruikmaken van het 4G netwerk. Daarmee hoort Maastricht bij een steeds groter wordende reeks steden, dorpen en regio's die is aangesloten op het 4G netwerk van KPN.

Joost Farwerck, Managing Director KPN Nederland en lid van de Raad van Bestuur: "Ik ben verheugd dat bewoners, bezoekers en bedrijven in Maastricht nu ook de voordelen van 4G kunnen ervaren. Halverwege februari gaat de rest van Limburg live, zodat er een aaneengesloten dekkingsgebied ontstaat van Maastricht tot aan de kop van Noord-Holland.

"In Maastricht, op de grens van Duitsland, België en Nederland, mag de snelste mobiele internettechnologie natuurlijk niet ontbreken", zegt Farwerck. Hij benadrukt de ambitie van KPN om 4G zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor alle Nederlanders: "De uitrol van het netwerk verloopt voorspoedig. Onze technici werken elke dag keihard om het netwerk verder uit te rollen. Met als resultaat dat eind dit jaar circa 80 procent van Nederland gebruik kan maken van 4G van KPN en aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 heel het land."

Bron: www.kpn.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...