Inloggen

kpn logo

Vanaf vandaag biedt KPN 4G aan in Noorwegen en Frankrijk. In samenwerking met iBasis, Telenor Noorwegen en Orange hebben we ons netwerk geschikt gemaakt voor 4G-roaming.

Om 4G roaming technisch mogelijk te maken is het netwerk aangepast en zijn er koppelingen naar het buitenland ingericht. Hiervoor heeft KPN de samenwerking gezocht met iBasis, Telenor uit Noorwegen en Orange in Frankrijk, waardoor het nu mogelijk is voor klanten om in Noorwegen en Frankrijk via 4G verbinding te krijgen via het internet.

Dekking

4G-dekking in het buitenland is nog niet zoals het is Nederland door ons wordt aangeboden. In het geval dat 4G niet beschikbaar is, wordt gebruik gemaakt van het 3G netwerk. Maar het is een kwestie van tijd voordat het overal beschikbaar is. De komende tijd biedt KPN in meer landen 4G aan, in gebieden waar veel klanten komen of in drukke periodes met veel evenementen.

Bron: www.kpn.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...