Inloggen

In Roermond kunnen vrijwel alle KPN klanten vanaf nu gebruikmaken van het supersnelle 4G netwerk. Daarmee hoort de stad bij een snelgroeiende reeks steden, dorpen en regio's die is aangesloten op het 4G netwerk van KPN. Joost Farwerck, Managing Director KPN Nederland en lid van de Raad van Bestuur: "Ik ben verheugd dat bewoners, bezoekers en bedrijven in Roermond nu ook de voordelen van 4G mogen ervaren. Eind vorig jaar sloten we Maastricht al aan. Vanuit daar zijn we noordwaarts gaan uitrollen. Nu is Roermond aan de beurt; de rest van Limburg volgt binnen enkele weken."

De uitrol verloopt voorspoedig

"In een stad als Roermond mag het supersnelle 4G netwerk van KPN natuurlijk niet ontbreken", zegt Farwerck. "Of het nu gaat om de vele toeristen die de stad bezoeken vanwege de goede sfeer en mooie bezienswaardigheden, of om bewoners en zakelijke gebruikers – KPN wil Roermond de beste verbindingen bieden. Dat is nodig om nationaal en internationaal aantrekkelijk te zijn en te blijven."

Farwerck benadrukt de ambitie van KPN om 4G zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor alle Nederlanders: "De uitrol van het netwerk verloopt voorspoedig. Onze technici werken elke dag keihard om het netwerk verder uit te rollen. Met als resultaat dat aan het einde van het eerste kwartaal vrijwel heel het land gebruik kan maken van het supersnelle 4G netwerk van KPN. Dat is drie maanden eerder dan oorspronkelijk gepland. KPN loopt in Nederland ver voorop in de uitrol van het netwerk."

Ook buiten Nederland zijn inmiddels de eerste afspraken gemaakt: KPN klanten met 4G kunnen bijvoorbeeld in Frankrijk al gebruikmaken van de 4G netwerken van Orange aldaar. In Noorwegen kunnen klanten eveneens gebruikmaken van 4G. In de komende tijd zullen uiteenlopende landen binnen en buiten Europa volgen.

Bron: www.kpn.com

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...