Inloggen

KPN zal extra inspanningen gaan doen om ook op minderbevolkte locaties het mobiele bereik te verbeteren. De inspanningen komen bovenop de maatregelen die KPN al neemt om het mobiele bereik in heel Nederland te optimaliseren.

Het KPN netwerk heeft inmiddels een bereik van meer dan 99% van de Nederlandse bevolking en het Nederlandse grondgebied. Waar de focus voorheen vooral lag op het verbeteren van de dekking in gebieden vanaf 1500 inwoners, heeft KPN nu ook de ambitie om locaties met een lagere bevolkingsdichtheid (ca. 500 inwoners) aan te pakken.

Deze locaties bevinden zich vooral in de oostelijke helft van Nederland (Overijssel, Gelderland, Drenthe en Limburg). Maar ook plekken met minder mobiel bereik in Noord-Holland en Noord-Brabant (zoals de Bommelerwaard) krijgen een betere dekking. Door onder andere de inzet van nieuwe technieken verwacht KPN in de komende drie jaar honderden knelpunten waar sprake is van verminderd bereik, versneld te kunnen aanpakken.

KPN zal deze maatregelen nemen naar aanleiding van signalen van klanten en in nauw overleg met lokale bestuurders. Het verbeteren van de mobiele dekking op de genoemde locaties vergt samenwerking tussen alle partijen. Daarbij moet bedacht worden dat door telkens veranderende omstandigheden steeds opnieuw zwakke plekken in het netwerk kunnen ontstaan.

Jacob Groote, directeur Mobiel bij KPN: "KPN werkt voortdurend aan het verbeteren van het mobiele bereik. Als belangrijkste nationale speler op het gebied van telecommunicatie voelen wij een bijzondere verantwoordelijkheid. Daarom investeren wij vele miljoenen euro's per jaar in het mobiele netwerk. Maar wij lopen voor onze klanten graag de spreekwoordelijke extra mijl; daarom doen wij er nu weer een schep boven op."

Update: Beste Mobiele Providers heeft een interactieve tabel online gezet met welke plaatsen de komende jaren (verbeterde) 4G dekking krijgen. Zie http://bestemobieleproviders.nl/8-beste-mobiele-providers/146-kpn-verhoogt-4g-dekking-in-dunbevolkte-gebieden

Bron: www.kpn.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...