Inloggen

kpn logo

KPN heeft het aantal klanten met 4G toegang zien toenemen van 1,02 miljoen aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 tot 1,4 miljoen in het tweede kwartaal. Het aantal mobiele gebruikers en de winst namen toe bij KPN, maar de omzet daalde.

Wat consumenten betreft steeg het aantal 4G abonnees naar 845.000, waar er aan het eind van het eerste kwartaal nog 610.000 consumenten 4G hadden. Op de zakelijk markt was er ook sprake van groei: van 412.000 naar 525.000 4G klanten. In totaal kon KPN afgelopen kwartaal 53.000 nieuwe klanten voor mobiel bijschrijven, op de zakelijke markt was dat 16.000 en ook in België kon de aanbieder een groei van 16.000 nieuwe klanten noteren bij Base.

Verder was er sprake van groei bij de 'triple play'-pakketten. Bij KPN heeft 47 procent van de breedbandklanten een 'triple play'-pakket, vergeleken met 42 procent in het tweede kwartaal van 2013. Daarnaast kwamen er 43.000 nieuwe abonnees voor interactieve televisie bij; in totaal heeft KPN nu 2 miljoen televisieklanten.

Desondanks daalde de omzet van KPN met 7 procent naar 2 miljard euro. Volgens het bedrijf is dit te wijten aan 'concurrentie in mobiele markten en aanhoudende krimp zakelijke markt'. De kwartaalwinst steeg wel: van 162 naar 349 miljoen euro.

Bron: www.tweakers.net 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...