Inloggen

Logo KPN 4G

Op 4 februari 2013 is 4G van KPN officieel aangezet in Amsterdam.

Tijdens een werkbezoek van minister Kamp en burgemeester Van der Laan aan het technisch hart van het 4G netwerk van KPN, activeerde de burgemeester op afstand een zendlocatie op de Dam. Hiermee is 4G-dekking in de hoofdstad en de regio Amsterdam een feit.

Minister Kamp feliciteerde KPN met zijn voortvarende uitrol van het netwerk en benadrukte het belang van 4G voor Nederland: “KPN komt nu al met de primeur van 4G in Nederland.Want hier in het Amsterdamse hart van het 4G-netwerk geeft KPN vandaag het startschot voor razendsnel mobiel internet. 4G biedt toekomstperspectief voor de telecomsector, de consument én Nederland. Mobiel internetten is allang niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en werk. Met 4G geeft KPN een impuls aan de innovatie en concurrentie in ons land en zorgt voor nieuwe communicatiemogelijkheden.”

Het werkbezoek aan het hart van het KPN-netwerk leidde tot in de datacenters van KPN waar alle 2G, 3G en nu óók het 4G dataverkeer in grote hoeveelheden binnenkomt en razendsnel wordt doorgestuurd. Joost Farwerck, Managing Director KPN Nederland, benadrukt de ambitie van KPN om 4G zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor alle Nederlanders: “Met de uitrol van 4G laten we zien hoe groot de ambities van KPN zijn. We gaan de infrastructuur nóg beter maken: sneller, stabieler, fijnmaziger en efficiënter. En dat is goed voor Nederland, goed voor onze klanten en goed voor KPN. Wij hebben alles op alles gezet om vanaf vandaag ons 800 MHz netwerk, de Europese standaard in 4G technologie, goed en snel uit te rollen. Wij verwachten dat binnen 6 maanden meer dan 50% van de Nederlandse bevolking kan beschikken over 4G. En binnen 18 maanden geldt dit voor heel Nederland."

De driehoek Alphen aan den Rijn, Haarlem, Zaandam gaat vandaag live, met Amsterdam als epicentrum. Met de lancering van vandaag is KPN de eerste aanbieder van 4G op de Nederlandse markt.

 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...