Inloggen

Rotterdam 4gkl.jpg

Vanaf 27 mei 2013 is 4G van KPN ook beschikbaar in Rotterdam en omgeving. Wethouder Louwes van Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs, Innovatie en Participatie nam daartoe een simkaart met 4G-dekking in ontvangst. Na Amsterdam en Den Haag is Rotterdam de derde stad die met het supersnelle mobiele netwerk is uitgerust.

Wethouder Louwes benadrukt dat innovatie en technologische vernieuwing voor Rotterdam van groot belang zijn: “Ze zijn goed voor de ontwikkeling en de groei van de stad, de haven en de economie. Rotterdam is een innovatiestad, als gemeente willen wij voorop lopen met innovatie – en dat lukt ons ook. Snelle internetverbindingen horen daarbij. Voor werk en privé, voor jong en oud. Met deze bijeenkomst markeren we dat 4G mobiel internet nu ook beschikbaar is voor Rotterdamse burgers en bedrijven. Een stap vooruit, die op zijn beurt weer nieuwe innovaties mogelijk maakt.”

4G zo snel mogelijk beschikbaar voor heel Nederland

Joost Farwerck, Managing Director KPN Nederland en lid van de Raad van Bestuur, benadrukt de ambitie van KPN om 4G zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor alle Nederlanders: “De uitrol van ons 4G-netwerk loopt op schema. We hadden al enige tijd dekking in Rotterdam. We zijn er trots op dat vandaag commercieel te lanceren, zodat iedere Rotterdammer nu kennis kan maken met het 4G-netwerk van KPN. Dat betekent dat de haven van Rotterdam, een van de grootste ter wereld, nu ook kan profiteren van de voordelen van 4G.”

Naast de officiële lancering ging Ben van Scherpenzeel, Kapitein en aanwezig namens het Havenbedrijf Rotterdam, tijdens een korte presentatie dieper in op het belang van supersnelle en efficiënte communicatie in het havengebied. Zulke communicatie maakt Rotterdam aantrekkelijker als overslaghaven voor ladingeigenaren. De haven heeft behoefte aan toepassingen die het mogelijk maken om alle beschikbare tijd en ruimte voortdurend effectief te benutten. Dat vraagt om constante communicatie en informatie-uitwisseling. Met 4G kunnen medewerkers in de haven op de kade, op het schip of onderweg snel reageren op veranderingen in de planning van zeeschepen. Hiermee kan 4G zich direct vertalen in economisch voordeel.

KPN is de eerste aanbieder van 4G in Nederland. Het is de verwachting dat midden 2013 meer dan 50% van de Nederlandse bevolking kan beschikken over 4G. En uiterlijk in de zomer van 2014 is dit landelijk beschikbaar. Niet alleen de uitrol van het netwerk, maar ook de gedetailleerde afstelling van apparatuur en het meten van de snelheid en dekking zijn belangrijk tijdens deze majeure operatie. Er zijn speciale teams bezig die de techniek tot in detail nalopen en bijstellen als dit nodig blijkt.

Bron: www.kpn.com

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...