Inloggen

kpn logo

4G Masten.nl was vandaag bij de aftrap van het in bedrijf stellen van het 4G netwerk in Utrecht. Ook is de mijlpaal bereikt dat nu 50% van de Nederlandse bevolking toegang heeft tot dit netwerk.

Onlangs kondigde KPN dat ze versnelt 4G gaan uitrollen. Het netwerk wordt nu richting Leeuwarden en Groningen in het noorden en Eindhoven en Maastricht in het zuiden van Nederland uitgerold. Dit gebeurt onder meer met een extra bouwploeg en gaat het aantal wekelijks aan te sluiten sites omhoog van zestig naar negentig. Hierdoor beschikt aan het eind van dit jaar 80 procent van alle Nederlanders over 4G-dekking. In het eerste kwartaal van volgend jaar moet dit heel Nederland zijn en is de aanleg van het KPN 4G-netwerk maanden eerder voltooid dan gepland.


KPN 800 MHz 4G mast

Nadat in deze regio's het netwerk uitgerold is, zal het oosten van Nederland en in Limburg begonnen worden met het ombouwen van de masten. Dit moet in februari 2014 afgerond zijn. In maart wordt de rest van Drenthe en Zeeland aangepakt.

Zo gauw de vernieuwde dekkingskaarten beschikbaar komen, zijn deze te vinden op www.4gmasten.nl

 

 

 

 

 

 

Bron: www.kpn.com

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...