Inloggen

De gemiddelde 4g-snelheid op het KPN-netwerk lag eind vorig jaar lager dan een jaar eerder. De snelheidsdaling heeft volgens de telecomaanbieder te maken met een focus op de capaciteit. Ook voor dit jaar is KPN niet op verhoging van de snelheid gericht.

De gemiddelde 4g-snelheid lag bij KPN eind 2018 op 53Mbit/s, waar deze eind 2017 58Mbit/s bedroeg. De gemiddelde snelheid op het netwerk is daarmee nog wel sneller dan de jaren ervoor. Eind 2016 lag die op 51Mbit/s en eind 2015 op 50Mbit/s. De reden van de daling is volgens KPN dat het bedrijf zich gericht heeft op het verhogen van de capaciteit, omdat het dataverkeer flink toeneemt. Voor geheel KPN, dus ook het vaste netwerk, was dat 6,5Tbit/s in 2018. Ook in 2019 voert KPN met name hierom verbeteringen in zijn netwerk door. "Meer dan op snelheid, zijn we gericht op het verbeteren van de kwaliteit van onze 4g-verbindingen, met name de belkwaliteit voor voice over 4g."

Meer info op Tweakers

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...