Inloggen

Uitrol KPN v3

KPN heeft meer informatie gepubliceerd hoe de vernieuwde uitrol gaat plaats vinden nadat KPN de versnelde 4G uitrol had aangekondigd.

KPN verhoogt de snelheid van de uitrol van zestig sites naar ongeveer negentig sites per week.

Met een extra bouwploeg, de voorbereidingen die KPN al in een vroeg stadium heeft genomen en de ervaring van de uitrol in de Randstad moet eind dit jaar 80 procent van alle Nederlanders over 4G-dekking van KPN beschikken.

Update: KPN heeft vernieuwde kaarten online gezet, deze zijn opgenomen in dit artikel.

Na Utrecht begeeft de uitrol zich in een golf richting Leeuwarden en Groningen in het noorden en Breda, Eindhoven en vanuit Maastricht omhoog in het zuiden van het land.

Ook aan steden in het oosten van het land wordt gedacht, zoals Apeldoorn en Deventer.

In het eerste kwartaal van volgend jaar volgt de rest van Nederland, zodat tegen april 2014 alle Nederlanders 4G-dekking van KPN hebben.

Ontwikkeling

Ook na de voltooiing van het 4G-netwerk gaat KPN verder met het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. Erik Vercouteren (Program Director 4G): ‘We bouwen dan nieuwe functionaliteiten en vergroten de capaciteit van het netwerk omdat we verwachten dat meer mensen 4G zullen gebruiken bij volledige dekking. Met partners ontwikkelen we diensten die klanten straks met 4G kunnen gebruiken.

Voor de zakelijke markt werken we hierbij samen met klanten zelf die bepaalde apps via 4G willen gebruiken.’ In de komende jaren worden diensten als videostreaming, de cloud en cloudgebaseerde zakelijke apps belangrijk. Ook mobiel online gamen via 4G wordt interessant, volgens Erik. ‘Voor mobiel online gamen is snelheid het allerbelangrijkst. Met 4G heb je die snelheid.’ Verder is KPN gestart met de voorbereiding om aan het einde van dit jaar 4G-roaming mogelijk te maken.

Uitrol in stappen
1 KPN nieuw dekking juni 2013 22 KPN nieuw dekking september 2013 23 KPN nieuw dekking december 2013 24 KPN nieuw dekking feb 2014 25 KPN nieuw dekking maart 2014 2

 

Bron: www.kpn.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...