Inloggen

KPN 4G logo

Gisteren bereikt KPN met haar nieuwe, supersnelle mobiele internet netwerk Den Bosch.

Daarmee heeft KPN nu ook het zuiden van Nederland bereikt met de uitrol van 4G.

Noord- en Zuid-Holland en de provincie Utrecht kunnen al sinds enige tijd gebruik maken van het nieuwe 4G mobiele netwerk. Daar ervaart men dat 4G tot wel 10x sneller mobiel internet levert en een veel betere dekking geeft dan de huidige netwerken, met name binnenshuis. KPN rolt 4G in een golfbeweging landelijk dekkend uit over Nederland, zie het dekkingsoverzicht over de uitrol van KPN.

Erik Vercouteren, KPN programmadirecteur 4G, legt uit. “KPN vindt het van groot belang dat de dekking van 4G zo snel mogelijk in heel Nederland gerealiseerd wordt. Zoals in juni aangekondigd hebben we besloten de uitrol te versnellen, en dankzij onze uitgebreide voorbereiding kunnen we die versnelling ook in gang zetten. Met het bereiken van Den Bosch liggen we prima op schema van die versnelde uitrol.”

KPN is de eerste aanbieder van 4G in Nederland. Nu kan reeds ruim 50% van de Nederlandse bevolking beschikken over 4G. KPN verwacht aan het eind van dit jaar 80% van de Nederlandse bevolking 4G te kunnen bieden. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2014 verwacht KPN alle Nederlanders 4G aan te kunnen bieden. Niet alleen de uitrol van het netwerk, maar ook de gedetailleerde afstelling van apparatuur en het meten van de snelheid en dekking zijn belangrijk tijdens deze majeure operatie. Er zijn speciale teams bezig die de techniek tot in detail nalopen en bijstellen als dit nodig blijkt.

Bron: www.kpn.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...