Inloggen

Vodafone Duitsland heeft LTE Advanced-diensten geïntroduceerd op basis van LTE Cat6 in delen van Berlijn, Hamburg, Dresden, München en Hannover.

Klanten die LTE Cat6-geschikte smartphones hebben, kunnen op het mobiele netwerk van Vodafone in de genoemde steden gebruik maken van downloadsnelheden tot en met 225 Mbit/s, schrijft teltarif.de. De komende tijd rolt Vodafone de LTE Advanced-diensten uit in steden zoals Leipzig, Stuttgart, Keulen, Düsseldorf, Essen, Frankfurt am Main en Dortmund. Vodafone maakt voor zijn LTE Advanced-diensten gebruik van carrier aggregatie door spectrum in de 800- en 2600 MHz-frequentiebanden te bundelen.

Vodafone heeft eerst een LTE-A pilot in Dresden uitgevoerd, waarbij samen met Ericsson een 10 MHz-blok 800 MHz-spectrum en een 20 MHz-blok 2600 MHz-spectrum gebundeld werden. In Nederland wordt al sinds september 2014 LTE-A gebruikt door Vodafone.

Bron: www.telecompaper.com 

4G Masten in Nederland

Kaart 4G Masten Nederland

Achtergrond Artikelen

4G implementaties, wat kunnen we verwachten

GSA Logo
GSA (Global mobile Suppliers Association) publiceert op regelmatige basis statistieken en artikelen over de 4G status over de gehele wereld. In deze komkommertijd kijken we even hoe het gesteld is met de 4G implementaties bij de providers op deze aardbol.

Lees meer...

De grote verwisseltruuk

banner

4GMasten.nl was laatst op bezoek bij een site-swap, in dit geval van T-Mobile. In dit achtergrond artikel laten we zien hoe dat in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Lees meer...

Antennes, de verbindende eenheid

totaal plaatje

Iedereen kent ze, de antennes van de providers, in masten of in/op/aan gebouwen. Maar welke antennes zijn nu van welke provider? En wat komt er allemaal bij kijken? We gaan in dit artikel daar dieper op in.

Laatste update: 18 februari 2018

Lees meer...

4G Categorieën; de volgende stap

Generaties

LTE cat 4, 6, 8 of cat 10, je ziet deze kenmerken steeds vaker bij toestellen vermeld staan, maar wat zijn die categorieën en wat kun je er mee, of beter gezegd, wat kan het toestel dan wel of niet?

Lees meer...